Wikestad kritisk til Premier League-oppsettet: – Hvorfor i all verden skal man gjøre det?

Publisert kl16 juni 2022 12:19 by Redaksjonen

I VG-STUDIO: Viaplays Premier League-kommentator Kasper Wikestad. | VGTV

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Torsdag formiddag ble Premier League-oppsettet for 2022/2023-sesongen sluppet, der det ble klart at Erling Braut Haalands Manchester City starter borte mot West Ham, mens Liverpool og Manchester United møter henholdsvis Fulham (borte) og Brighton (hjemme).

Spoler vi helt frem til sesongens aller siste ligarunde, nummer 38 i rekken, ser vi at både Manchester City og Liverpool, de to store favorittene til å stikke av med ligatroféet, har bortekamper mot Brentford og Southampton.

Det skjønner Viaplay-kommentator Kasper Wikestad lite av.

– Jeg synes det er et problem. Når man har to favoritter: Hvorfor i all verden skal de avslutte med bortekamp? Hvis Liverpool hadde slått Southampton hjemme og vunnet ligaen på et mål mot Southampton på Anfield, så ville det vært mye mer magisk enn foran 3000 bortesupportere. Det samme med Brentford mot Manchester City. Disse tingene er mye bedre på hjemmebane, sier Wikestad under en sending på VGTV.

– Det er noe med å legge til rette for å skape magiske øyeblikk, legger Wikestad til.

Viaplay overtar nå rettighetene til engelsk fotball i Norge. Kanalen V4 bytter navn til TV3+, og der vil det som hovedregel bli sendt én kamp åpent i hver serierunde – med en av de «seks store»-klubbene; Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Tottenham, skriver VG.

LES OGSÅ: Helland forteller han var nær overgang til Premier League-klubb: – En veldig spennende mulighet

Sett denne?