TV 2: Kristoff får med seg nordmann til sitt nye lag

Publisert kl04 august 2021 16:13 by Redaksjonen

SEIER: Alexander Kristoff vant den første etappen i Tour de France 2020. | AFP

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert fra neste sesong.

Det får TV 2 bekreftet. Laget vil bli Kristoffs fjerde på sykkelsportens øverste nivå etter at han forlot norske Maxbo-Bianchi (det senere Joker-laget) etter 2009-sesongen. Han syklet to sesonger for BMC-laget før han fikk seks sesonger i russiske Katusha. Siden 2018 har han syklet for UAE-laget. 

På sett og vis blir det en retur til BMC-laget for Kristoff. Intermarché-Wanty-Gobert tok over CCCs verdenstour-lisens før årets sesong, en lisens det polske laget overtok fra BMC før 2019-sesongen.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

MED DEN GULE LEDERTRØYEN: Alexander Kristoff under Tour de France.AFP

Nær bekreftelse

Overgangene har blitt spekulert på lenge. Etter den 14. etappen i Tour de France gikk Wantys sportsdirektør Hilaire van der Schueren langt i å bekrefte at Kristoff var klar for laget.

Laget har fra før Odd Christian Eiking i stallen. 

Bystrøm hoppet inn i proffens rekker etter å ha blitt U23-verdensmester i landeveisrittet i spanske Ponferrada i 2014. Han ble da lagkamerat med Kristoff i Katusha, og de to har siden syklet på samme lag.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

PROFIL: Alexander Kristoff snakker med pressen.NTB

(©NTB)