Tidligere RBK-profil vil bytte klubb: – Familien trives ikke

Publisert kl08 November 2017 15:52 by Redaksjonen

CUPFINALEN 2015: Bak fra venstre: Ole Kristian Selnæs, Pål André Helland, Rosenborg-keeper André Hansen, Mikael Dorsin, Holmar Ørn Eyjolfsson og Alexander Toft Søderlund. Foran fra venstre: Jørgen Skjelvik, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø, Yann-Erik de Lanlay og Rosenborg-kaptein Mike Lindemann Jensen. | NTB Scanpix

Alexander Søderlund har ikke vært med på trening i Makedonia. En smell i låret skaper trøbbel for Saint-Étienne-reserven.

Seks innhopp (190 minutter totalt) er alt den tidligere Haugesund- og Rosenborg-spissen har fått i den franske eliteserien i høst.

– Det er ikke optimalt for meg. Jeg ønsker ikke det (å sitte på benken). Jeg ønsker å ha tillit og føle mer selvtillit. Det kommer med mer spilletid og at folk tror på deg. Jeg er usikker på hvordan det blir framover. Jeg har riktignok spilt mer enn jeg trodde jeg skulle. I sommer virket det som jeg var langt ute, men så tok de meg med videre, sier Søderlund.

Familien trives ikke – vil vekk

Alt tydet på at 30-åringen var ferdig i Saint-Étienne i sommer, men spissen ble værende i den franske toppklubben. Allerede i januar kan landslagsspissen være på plass i en ny klubb.

– Ja, vi ser på muligheten, både fotball- og familiemessig. Familien trives ikke så veldig godt der nede. Det betyr mye for meg at de har det bra. Det er viktig at fruen og en liten baby på sju måneder har det bra og kan være litt sosiale. Det blir det ikke så mye av der nede, innser Søderlund.

Han utelukker ikke at neste stopp er hjemme i norsk fotball, men aller helst vil familien Søderlund bli på kontinentet.

– Det er selvfølgelig mulig, men første prioritet er å være ute og oppleve verden i noen år til, sier spissen som står med to mål på 31 A-landskamper.

Heller ikke på onsdagens trening i regnværet i Skopje var Søderlund med. Han trente igjen alternativt.

– Jeg fikk en smell bak i låret tidlig i 2. omgang mot Lyon sist. Vi hadde ikke flere bytter igjen, slik at jeg måtte stå der ute. Jeg har en litt sliten hamstring, og da må jeg ta det rolig i noen dager, sier Søderlund.

Sjekk dette: Se flere storkamper fra Europas gjeveste fotballigaer – blant annet Ligue 1 – og det koster deg ingenting!