EWOOD PARK: Blackburns hjemmebane avbildet i februar 2017.

Tidligere Premier League-klubb rykket ned igjen

Jakob K. Gregersen

7. mai 2017

Blackburn klarte ikke berge plassen på nest øverste nivå i engelsk fotball. Målforskjellen sendte til slutt den tradisjonsrike klubben ned.

Kun seier var godt nok for Blackburn i siste serierunde i mesterskapsserien søndag. Mannskapet til Tony Mowbray gjorde jobben ved å slå Brentford 3-1, men fikk ikke den hjelpen laget trengte i de øvrige kampene.

Nottingham og Birmingham sto også i fare for å rykke ned foran siste serierunde, men vant begge sine kamper mot henholdsvis Ipswich og Bristol City. Underveis svingte det riktignok mye.

Blackburn tok tidlig ledelsen borte mot Brentford og klatret med det til sikker plass, men da endelig fasit skulle skrives etter 90 spilte minutter var likevel glede og håp snudd til fortvilelse for klubbens tilhengere.

Birmingham-nerver

Nottingham trengte nesten en omgang på å ta ledelsen ved måltyven Britt Assombalonga, men vant til slutt komfortabelt 3–0. Assombalonga scoret to ganger og bidro sterkt til at klubben sikret seg ny kontrakt i mesterskapsserien på bedre målforskjell enn Blackburn.

Begge lag endte på 51 poeng etter 46 serierunder. Foran søndagens kamper skilte det ett mål lagene imellom – fordel Nottingham. Hadde Blackburn scoret ytterligere fire ganger søndag, ville dermed plassen vært berget.

Birmingham hadde på sin side to poengs forsprang til nedrykksrivalene foran søndagens kamp, men klubbens fans måtte likevel gjennom neglebitende minutter i sesongens aller siste runde.

Che Adams sendte laget til Harry Redknapp i føringen allerede etter et drøyt kvarters spill borte mot Bristol City. Det forsterket posisjonen noe, men som følge av svak målforskjell ville ett fattig baklengsmål ha sendt laget ned i League One.

Den trusselen hadde Birmingham-leiren hengende over seg gjennom store deler av kampen, men laget holdt likevel Bristol City fra livet.