Tidligere Premier League-klubb med utrolig vending: – Vi er formlaget bak Manchester City!

Publisert kl16 april 2021 19:31 by Ole-Jørgen Wiig

JUBEL: Det er endelig noe å juble for igjen hvis du er glad i Bolton. Her etter scoring ved Jack Hobbs i 2019. | Action Images

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den tidligere Premier League-klubben Bolton Wanderers har slitt tungt etter nedrykket fra Premier League i 2012.

Klubben, som for mange er best husket for tiden da Sam Allardyce var manager der på starten av 2000-tallet, har på få år ramlet ned divisjonssystemet i England. Forrige sesong rykket de ned til League Two (nivå fire) etter å ha startet sesongen med minuspoeng.

Men nå er det endelig positive tider igjen i Bolton – og det etter en imponerende snuoperasjon. For noen måneder siden lå laget på en 17. plass i League Two, men en gjenoppliving av de sjeldne har sørget for at de er på stø kurs mot opprykk.

Med fem kamper igjen ligger Bolton plutselig på tredjeplass som gir direkte opprykksplass. Det er kun to poeng opp til førsteplassen for «The Trotters», mens det er fire poeng ned til Morecambe som ligger på en av fire kvalifiseringsplasser.

For det er ikke hvilken som helst form Bolton er i for tiden. Klubben har tatt imponerende 38 poeng på de siste 45 mulige. Noe som har ført dem på god vei mot en retur til nivå tre.

Bolton-supporter, og spillerutvikler i Norges Fotballforbund, Espen Kirknes, legger ikke skjul på at det er merkelig å for en gangs skyld prate positivt om klubben han følger ukentlig.

– Når en holder med Bolton så har jeg lenge hatt et fokus som er å være opptatt av gode øyeblikk, sier Kirknes til Sportsbibelen.

Da Sam Allardyce var manager markerte Bolton seg for å være et lag som kjempet på øvre halvdel i Premier League. De ble også kjent for å hente noen store profiler til klubben. Nicolas Anelka, Fernando Hierro, Ivan Campo, Youri Djorkaeff og Jay Jay Okocha var blant de store signeringene Bolton gjorde.

– Det varte jo litt på tidlig 2000-tallet i glansdagene, mens i etterkant har det blitt flere nedturer enn oppturer. Det er jo fine dager nå. Jeg bruker ofte å si nå at det er formlaget bak Manchester City!, ler han.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

I PREMIER LEAGUE: Tidligere Bolton-spiller Johan Elmander.Reuters

– En helt forferdelig tid

Han er imponert over hvordan Bolton har snudd den kritiske trenden. Klubben har vært gjennom mørke tider med dype økonomiske problemer.

– Hele klubbstrukturen har blitt endret med nye eiere inn. Det har blitt brukt litt tid på å få ting på rett kjøl, og nå virker det som de har en fin type i manager Ian Ewatt også.

Ewatt ble ansatt før denne sesongen og har virkelig fått sving på sakene. Kirknes er glassklar på at det blir opprykk nå.

– Jeg er helt sikker på at det blir opprykk. Dette kan ikke gå gærent!

Det tror også redaktør for Boltonsupporter.net, Bjørn Olsen.

Han føler seg sikker på opprykk etter det som har vært en lang og tung tid.

– Det har vært en helt forferdelig tid med økonomiske problemer og trøbbel på eiersiden. Klubben har blitt satt under administrasjon og har også startet League One med mange minuspoeng… Det har vært tungt. Vi supportere har ikke hatt det noe artig, sier Olsen til Sportsbibelen.

– Men likevel så står vi på, vi Bolton-supportere. Vi drar over hvert eneste år over og støtter de, avslutter han.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

MÅL: Boltons Gary Cahill (t.h) jubler med lagkameratene etter scoring i 2011.Reuters