Tidligere Arsenal-stjerne gikk konkurs. Nå får han hjelp fra storklubb

Publisert kl25 desember 2017 17:32 by Ole-Jørgen Wiig

EX GUNNERS: Emmanuel Eboue for Arsenal.

I julen kom det frem at tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Eboué sliter tungt med livet etter fotballen.

Nedturene har de siste årene stått i kø for ivorianeren, som har mistet alle sine eiendeler og verdier i et bittert skilsmisseoppgjør. Han får heller ikke lenger se sine tre barn, han sover på gulvet hos en kamerat og er mer enn mindre blakk. På toppen av det hele har både Eboués bror og bestefar, som oppdro ham, gått bort.

– Jeg trenger at Gud hjelper meg. Kun han kan fjerne selvmordstankene jeg har. Det sårer meg at jeg ikke får treffe barna mine. Før snakket vi sammen på telefonen, men nå hører jeg ikke lenger fra dem. Det gjør vondt å være alene uten dem, fortalte en åpenhjertig Eboué i et intervju med avisen The Mirror.

Galatasaray vil hjelpe

Nå har gamleklubben til Eboué, tyrkiske Galatasaray, bestemt seg for å gi en hjelpende hånd til afrikaneren. Trener Fatih Terim ønsker å tilby Eboué jobb som trener for U 14-laget.

– Vi hørte nyheten om Eboue i garderoben og jeg ble informert der. Vi vil gjøre alt for å hjelpe min venn, sier Terim, skriver Daily Mirror.

Eboué, som tjente flere titals millioner i løpet av sin karriere, fikk 79 landskamper for Elfenbenskysten.

FANTASTISK MULIGHET: Julekampanje: Vinn drømmetur til Champions League-finalen