Tidligere Arsenal-profil vil ødelegge for gamleklubben

Publisert kl29 april 2021 12:06 by Redaksjonen

SNAKKER SAMMEN: Martin Ødegaard og Arsenal-manager Mikel Arteta. | AFP

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Arsenal er på ville veier i Premier League, men har én gylden mulighet igjen i Europa. En tidligere kjenning får fansen til å frykte det verste.

Unai Emery varte under et halvannet år som Arsenal-manager før klubben sparket ham i november 2019. Spanjolen ble valgt som Arsène Wengers etterfølger, men ble ingen suksess i Nord-London.

Torsdag leder han Villarreal mot gamleklubben i den første av to semifinalekamper i europaligaen. Det er en turnering Emery vant tre år på rad med Sevilla mellom 2014 og 2016.

– Det ble slutt for min del under uønskede omstendigheter. Jeg skal legge bort følelsene jeg har for Arsenal, for jeg skal bruke all min energi på å sikre at Villarreal får overtaket, sier Emery før hjemmeoppgjøret i Spania.

For to år siden tok han Arsenal til finalen i europaligaen. Også den gang trøblet laget i hjemlig serie (endte på 5.-plass) og håpet å ta seg til Champions League ved å vinne den nest gjeveste europacupen. Chelsea spolerte redningsaksjonen.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

VILLARREAL: Manager Unai Emery.AFP

Fokus på Villarreal

I år er Arsenal i en lignende situasjon. Mikel Artetas menn er helt nede på 10.-plass, og klubben styrer mot sin svakeste ligainnsats siden 1995.

– Jeg vil vinne for meg selv og Villarreal. For to år siden forsvarte jeg Arsenals farger mot Chelsea, men nå er Villarreal mitt lag, understreker Emery.

Arsenal var en fast gjenganger i Champions League i nesten to tiår, men har stått utenfor i fire år på rappen. Kun suksess i europaligaen kan stoppe rekken fra å bli forlenget med ett år til.

Den andre semifinalen går mellom Manchester United og Roma.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

I AKSJON: Martin Ødegaard for Arsenal.Reuters

(©NTB)