Tabelltipset: Stusser over at Eliteserie-treneren skal være ekspert ved siden av

Publisert kl29 april 2021 22:55 by Redaksjonen

FOR SARPSBORG 08: Mikael Stahre på trenerbenken. | NTB

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bitnami/sportsbibelen.no/releases/05_05_10_42_0/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499

Skal ikke bare være fotballtrener i 2021.

Siden Europa League-eventyret har pilen til Sarpsborg 08 pekt nedover. En skrekkelig 2019-sesong ble etterfulgt av en ny, svak sesong.

Før sesongstart er Sarpsborg 08 en av klubbene som har forsterket seg mest – forsøkt i hvert fall – men ingen av signeringene roper varsko til konkurrentene.

Under kan du lese hvorfor vi tror Sarpsborg 08 ender på en middelmådig 10. plass.

Stallen

Sportssjef Thomas Berntsen har hentet tilbake sin tidligere keeper i Anders Kristiansen som har vendt hjem fra spill i belgisk fotball. Han erstatter David Mitov-Nilsen.

I midtforsvaret er det mye muskler med den skadeforfulgte Jørgen Horn, Bjørn Inge Utvik og Magnar Ødegaard. Nicolai Næss ble brukt som midtbanespiller på slutten av sesongen i fjor. Har hentet inn Benjamin Karamoko fra Haugesund og backen Eirik Wichne fra Start.

Midtbanen er så og si inntakt fra fjoråret med et tilskudd i Emil Pálsson fra Sandefjord. Har mye løpskraft i Jonathan Lindseth og Ole Jørgen Halvorsen, mens ballfordeler Anton Saletros skal styre spillet.

Angrepet er forsterket med returen til Rashad Muhammed, mens den tidligere storscoreren i Bodø/Glimt, Kristian Fardal Opseth, er tilbake i Eliteserien. Han kan passe Sarpsborg 08 meget bra, også i et potensielt samspann med Mustafa Abdellaoue.

Steffen Lie Skålevik er tilbake etter låneopphold i Start forrige sesong, mens Ibrahima Koné er hentet fra Haugesund. Ny, spennende signering i afrikanske Moubarak Compaoré som er født i 2002. Som etter rapportene skal være veldig lovende.

Alt i alt har Sarpsborg 08 en robust og bred stall med få mangler, men er det noe det skorter på så er det kvaliteten.

MÅL: Kristian Fardal Opseth for Bodø/Glimt.

Klubben og trenerstab

Nådde et bortimot klimaks da Europa League-eventyret sto på som verst og billettinntektene strømmet inn. Som resultat har Sarpsborg 08 opparbeidet seg en solid økonomi og dermed alle forutsetninger for å etablere seg som et topplag i Eliteserien.

Har basert mye av suksessen på å ha vært dyktige på spillersigneringer fra de lavere divisjoner, men de siste årene har de samme grepene i overgangsvinduet ikke vært like vellykket.

Hentet inn den svenske treneren Mikke Stahre i fjor som kom med nye ideer og en 3-5-2-formasjon. Det startet på verst mulig måte, men til slutt endte det med fem poeng over kvalikplass.

Har mye å bevise i år, men Stahre har tydeligvis roen i behold ettersom han skal være Allsvenskan-ekspert for svenske Fotbolldirekt denne sesongen.

En rolle vi synes er overraskende i og med at det gikk som det gjorde i 2020. Man skulle tross alt tro at godeste Stahre har mer enn nok med å fokusere på norsk fotball og Sarpsborg 08.

SJEF: Sarpsborg-trener Mikael Stahre.NTB

Oppkjøring

Første kamp endte med 2-2 hjemme mot Stabæk. Så ble det 2-1-tap mot Vålerenga.

Skal også måle krefter mot Mjøndalen før sesongstarten mot hjemme mot Haugesund. Odd borte venter etter det.

Konklusjon

De to siste sesongene har vært særdeles skuffende av Sarpsborg 08. Har fremstått som kjedelige med få matchvinnere og har spilt mer uavgjort-kamper enn noen andre de siste to sesongene.

Laget fra Østfold trenger mer gnist fremover, og når Mohamed Ofkir skuffet i fjor var det svært lite Sarp hadde å by på offensivt. Vi har tro på Fardal Opseth kan score mange mål, men om han får serveringen han trenger gjenstår å se. Vi synes ikke troppen er noe særlig bedre enn hva som var tilfelle sist sesong, og vi spår en plass nærmere kvalik enn medalje.

ELITESERIEN: Sarpsborg 08s Sulayman Bojang i duell med Haugesunds Kristoffer Velde.NTB

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. Sarpsborg 08
11. Lillestrøm
12. Brann
13. Tromsø
————————
14. Strømsgodset
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord

UTSIKT: Hjemmebanen til Sarpsborg 08.NTB Scanpix