Tabelltipset: Slik går det med Kristiansund uten Pellegrino

Publisert kl04 May 2021 10:00 by Redaksjonen

PRATER SAMMEN: Christian Michelsen og Amahl Pellegrino i 2020. | NTB

Har mistet sin store stjerne.

Kristiansund har fått for vane å avslutte på øvre halvdel i Eliteserien. Fjoråret endte med en imponerende 5. plass, og med noen nye smarte signeringer i vinter tror vi de vil levere en ny sterk sesong.

Stallen

Den største forskjellen for Kristiansund er at de som kjent må klare seg uten målgarantisten Amahl Pellegrino. Dermed gjenstår det å se hvor godt KBK står rustet etter 30-åringens exit.

Stabile Sean McDermott vokter buret også denne sesongen, mens forsvaret er styrket med Snorre Strand Nilsen inn. Unggutten imponerte for Raufoss sist sesong. Ellers er det mye duellkraft i spillere som Aliou Coly og Dan Peter Ulvestad – mens backen Christoffer Aasbak hadde en sterk sesong sist.

Midtbanen fremstår som Kristiansunds sterkeste lagdel. Har også blitt forsterket med Sander Kartum fra Stjørdals-Blink, noe som er en sterk signering av trener Christian Michelsen. Kartum, som ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen 2020, kan fort bli en av de beste signeringene gjort i vinter.

Også Torgil Gjertsen har returnert til klubben. Han erstatter Sondre Sørli som har gått til Bodø/Glimt. Når man også har, blant andre, Amidou Diop, Andreas Hopmark, Liridon Kalludra og Olaus Skarsem er det liten tvil om at KBK besitter en enorm bredde.

I angrep føler vi Bendik Bye, Flamur Kastrati og Faris Pemi har det som skal til for å sørge for trepoengere for KBK. Kastrati har hatt noen tunge år, men er typen til å heve seg etter motgang. It tillegg forlenget anvendelige Amin Askar med klubben før sesongstart.

Klubben og trenerstab

Kristiansund har for lengst blitt et lag å regne med i Eliteserien, og Michelsen besitter et lag med god kvalitet over hele linja.

Har i flere år vært en av de dyktigste på overgangsmarkedet med smarte signeringer – gjerne fra de lavere divisjoner. Kan fort å funnet gull igjen med signeringen av Kartum.

Har kontinuitet på trenersiden og en entusiastisk trener i Michelsen som går løs på sin syvende sesong som hovedtrener for laget.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

KLAPPER TIL FANSEN: Kristiansund-trener Christian Michelsen.NTB

Oppkjøring

Har tapt 3-0 for både Ranheim og Rosenborg og generalprøven endte med et braktap mot Aalesund som endte 4-0.

Har også spilt 0-0 mot Molde.

MÅL: KBKs Dan Peter Ulvestad jubler etter å ha scoret mot Brann.NTB

Konklusjon

Har hatt noen stygge resultater i oppkjøringen, men vi føler KBK har så mye kvalitet til at de har mye mer inne når alvoret begynner.

Ja, de har mistet Pellegrino, men det er viktig å ta med i betraktningen at klubben gjorde det bra før «Pelle» kom til klubben også. Har vist hvert år at de evner å gjenskape, og Michelsen har tross alt hentet inn forsterkninger også. Hjemkomsten til Gjertsen er gunstig for begge parter, og vil en revansjelysten Flamur Kastrati få en opptur?

KBK får fortsatt lov til å holde på i det stille og dersom de får noen dårlige perioder øker ikke presset eller misnøyen fra supporterne noe særlig av den grunn. Får publikum tilbake utover sommeren?

KBK ender på øvre halvdel.

KRISTIANSUND: Aliou Coly (foran) jubler.NTB

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. Kristiansund
7. Viking
8. Stabæk
9. Haugesund
10. Sarpsborg 08
11. Lillestrøm
12. Brann
13. Tromsø
————————
14. Strømsgodset
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord