Tabelltipset: Laget rykker ned hvis ikke denne spilleren leverer

Publisert kl26 april 2021 23:57 by Redaksjonen

TIL: Runar Espejord, Kent-Are Antonsen og Jostein Gundersen. | NTB

Mangler bredde.

Tromsø er nok en gang tilbake i Eliteserien etter et år i Obosligaen. «Gutan» vant den nest øverste divisjonen i 2020 etter å ha ledet hele veien, og «den hjemvendte sønn» har forlenget oppholdet sitt på Alfheim. Men er det nok for å bli værende i Eliteserien?

Stallen

Har beholdt stammen i forsvaret hvor Simen Wangberg fortsatt styrer der bak. Sammen med ham finner vi robuste Jostein Gundersen og Adam Örn Arnasson – alle er kjent med Eliteserie-nivået tidligere. Lars Sætra har forlatt Alfheim til fordel for svensk fotball.

Midtbanen ledes av den store lederstjernen Ruben Yttergård Jensen som blir veldig viktig for TIL i 2021. Rundt ham er det noen spennende typer som imponerte sist sesong – spesielt Eric Kitolano som var en av Obosligaens beste spillere i 2020. Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen og Magnus Andersen er ekte TIL-gutter med mye erfaring, men bak dem er det tynt.

Angrepet er det store spørsmålstegnet for TIL; hvem i alle dager skal score målene? Svaret på det er Runar Espejord som har forlenget sitt låneopphold i Tromsø. Han kan fort bli den viktigste spilleren til TIL i år, men den store usikkerheten ligger i hans skadehistorikk.

Spissen har dessverre fått ødelagt mye på grunn av skader i løpet av karrieren og det er høyst usannsynlig at han spiller hver kamp for Tromsø. Espejord kan score mange mål for Tromsø, men uten ham ser det skummelt ut. Moses Ebiye er hentet fra HamKam, men 23-åringen har fortsatt noe å bevise på øverste nivå. Mikael Norø Ingebrigtsen så svært lovende ut for noen sesonger siden, men har stagnert.

DUELL: Tromsøs Runar Espejord i kamp mot Bodø/Glimt.NTB

Klubben og trenerstab

Gaute Helstrup forlot Hamkam for drømmejobben i Tromsø. På første forsøk ledet han Tromsø opp, og hele sesongen tatt i betraktning var det en imponerende leveranse fra Helstrup. Evnet å samle troppene etter støyet rundt Valakari-exiten og ser ut til å ha skapt et sterkt samhold oppe i nord.

Tromsø er en tradisjonsrik klubb med sterke røtter som vet hva Eliteserien handler om. Har vist utallige ganger at de kan skape et slagkraftig lag på det øverste nivået, og har tilsynelatende ro og orden rundt seg.

SMILER: Tromsø-trener Gaute Helstrup.NTB Scanpix

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

Oppkjøring

Årets første treningskamp endte med 1-1 mot regjerende mester Bodø/Glimt. Søndag tapte Tromsø 1-0 mot Rosenborg.

Konklusjon

Stallen til Tromsø virker sårbar og med liten bredde, men en toppet ellever kan bite godt fra seg. Det tette kampprogrammet vil trolig passe Tromsø dårlig. Vi savner også flere matchvinnere i laget utenom Espejord og over en hel sesong tror vi det blir såpass utslagsgivende for «Gutan» at de havner langt nede på tabellen.

Til å være nyopprykket har Tromsø i det minste mange spillere som har erfaring med å kjempe i bunnen av Eliteserien. Det er mye rutine i laget, og det er en av hovedgrunnene til at vi tror det går litt bedre for dem i år enn sist gang de var på det øverste nivået.

De viktige brikkene i Yttergård Jensen, Wangberg, Kitolano og Espejord tror vi er nok til at Tromsø blir å se i Eliteserien neste år også.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

FRISPARK-SCORING: Ruben Yttergård Jenssen har akkurat sendt Tromsø til Eliteserien.NTB

Hele tabellen

Under ser du hele tabellen fra vårt tabelltips og lenker til samtlige analyser.

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
12. 
13. Tromsø
————————
14. Strømsgodset
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord

SEIERSMARSJ: Tromsø i 2020.NTB