Tabelltipset: Har kjempet i bunnen i fire år. Slik går det med Godset denne sesongen

Publisert kl26 april 2021 13:59 by Redaksjonen

PÅ PLASS: Trenerene Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund under en trening med Strømsgodset. | NTB

Store spørsmålstegn på Marienlyst.

Sportsbibelen har allerede offentliggjort at vi tror Sandefjord og Mjøndalen rykker ned fra Eliteserien 2021.

Nå har turen kommet til laget som ender på kvalik, og der har vi plassert Strømsgodset.

Laget var tidvis grusomme i fjor og blandet seg inn i nedrykksstriden for fjerde året på rad.

Denne sesongen starter de uten permanent trener og med en avtroppende sportssjef. Søndag kom også beskjeden om at både styreleder Ivar Strømsjordet og daglig leder Dag Lindseth Andersen trekker seg fra jobben i klubben. Det er med andre ord mange, og store, spørsmålstegn rundt laget fra Drammen.

Stallen

Spillermaterialet til Strømsgodset har egentlig aldri vært hovedutfordringen de siste årene. Går man gjennom navnene på listen er det nesten utrolig at laget har scoret så få mål, sluppet inn så mange og tatt så lite poeng.

Fortsatt er de godt forspent på både keeperplass og i forsvar, men spesielt i angrep er de klart svekket siden i fjor. Spiss og ledestjerne Lars-Jørgen Salvesen mister nemlig hele sesongen på grunn av skade – noe som er et enormt tap. Inn har Fred Friday kommet, men trenger trolig godt med tid for å finne tilbake til formen han tidligere har vist i Eliteserien.

Midtbanen er Godsets beste lagdel. Har fortsatt spillere som Johan Hove, Mikkel Maigaard, Herman Stengel og Kristoffer Tokstad i tillegg flere unge talenter. De to førstnevnte er bærebjelkene i dette Godset-laget.

På papiret skal dette Godset-laget være vesentlig bedre enn resultatene de siste sesongene har vist.

DEPPER: Strømsgodsets Lars-Jørgen Salvesen.NTB

Klubben og trenerstab

Strømsgodset var lenge et mønsterbruk av en mellomstor norsk klubb. De siste årene har pilen pekt nedover og vårens kaos toppet det hele.

Henrik Pedersen måtte som kjent gå av etter anklager om rasisme. Kort tid etterpå leverte Jostein Flo sin oppsigelse etter flere tiår som en av klubbens viktigste.

Det siste året har også klubbens investorer trukket seg ut.

Igjen står et lag som har slitt sportslig og som mangler både permanent trener og sportssjef. Midt i en pandemi.

Håkon Wibe-Lund og «BP» Ingebretsen er så gode vikarer det er mulig å få tak i, men plutselig kommer det inn en ny trener tre måneder ut i sesongen som skal implementere sine ideer og tanker. Godset er en klubb på vippepunktet.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

I BORTEDRAKTEN: Strømsgodset Herman Stengel.NTB Scanpix

Oppkjøringen

I tillegg til det ovennevnte er Strømsgodset en av de klubbene som har hatt den mest oppstykkede oppkjøringen på grunn av covid. I likhet med flere andre Viken-lag er derfor seriestarten utsatt til 16. mai.

Før den tid skal laget møte Fredrikstad etter å ha spilt mot Lillestrøm (3-2-tap) og Sandefjord mandag.

Konklusjon

Det er så mye som ikke stemmer i Godset nå at det halve kunne vært nok. Når koronaviruset og treningsnekt også har spilt en faktor er det ikke mye som levner Godset en god sesong.

Når man summerer opp alle problemene er det tyngste at toppscoreren Salvesen er ute hele sesongen. Et massivt tap som utvilsomt vil påvirke Godset stort.

De siste årene har vist at det er ingen grunn til å overvurdere drammenserne. Likevel er det umulig å spå om det blir en positiv effekt med ny trener inn eller motsatt. Dermed blir det en kvalik-plass på Godset i 2021.

STRØMSGODSET-PROFIL: Johan Hove.NTB

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
12. 
13. 
————————
14. Strømsgodset
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PÅ VEI: Strømsgodset-spillerne er på Marienlyst og møter styret i klubben for å diskutere varslene mot hovedtrener Henrik Pedersen. Viljar Myhra (t.v.) og Haldor Stenevik forlater stadion onsdag ettermiddag.NTB