Tabelltipset: Dette laget rykker ned sammen med Sandefjord

Publisert kl25 april 2021 14:12 by Redaksjonen

FORTVILER: Mjøndalens Sosha Makani etter å ha blitt utvist. | NTB

Det lukter bunnstrid lang vei.

Lørdag meldte Sportsbibelen at Sandefjord ender sist på tabellen. Her kan du lese hvorfor vi tror Mjøndalen slår følge med de blå ned til Obosligaen.

2020 viste seg å bli nok en intens avslutning for Mjøndalen. Etter et drama uten like på Intility Arena i romjulen beseiret de Sogndal etter å ha ligget under med kun minutter igjen på klokka.

Det er ikke noe tvil om at Mjøndalen har større ambisjoner enn å klare kvalifiseringsplass i Eliteserien hvert år, men vil de klare noe bedre i 2021?

Stallen

Den største nyheten for Mjøndalen i vinter kom da det ble klart at kaptein Christian Gauseth (36) likevel fikk fortsette i klubben. Moldenseren har vært superviktig for Mjøndalen i mange år, men om veteranen klarer å holde seg skadefri og spille jevnlig er det et stort spørsmålstegn ved.

Ut har Vetle Dragsnes gått, og han var en av MIFs beste i fjor. Også Sondre Liseth, Quint Jansen, Mathias Fredriksen, Vamouti Diomande og Alexander Betten Hansen er ute.

Av spillere inn dørene på Consto Arena som er verdt å nevne har angriperen Benjamin Stokke (Vålerenga) kommet sammen med Nikolas Walstad fra Ull/Kisa. Ellers er det få forsterkninger så langt for bruntrøyene.

Mjøndalen har absolutt noen spillere som gjør at laget kan heve seg. Stian Semb Aasmundsen hadde en svak sesong i fjor, men har absolutt nivået inne. Tonny Brochmann slet med hjerteproblemer mot slutten av forrige sesong og det er uvisst hvordan fremtiden til dansken vil være. Har også Lars Olden Larsen som kan etablere seg ytterligere på det øverste nivået.

Men det store problemet til Mjøndalen er å score mål. Sist sesong ble det kun 26 mål på 30 kamper. Det har trener Hansen forsøkt å gjøre noe med ved å hente inn Benjamin Stokke fra Vålerenga.

Og Stokke kan vise seg å være en knallsignering for Mjøndalen. Har tidligere vist at han kan score godt med mål i Eliteserien, og luftstyrken hans passer Mjøndalen godt. Den tidligere KBK-spissen kan være nøkkelen til å motbevise tipset vårt denne sesongen.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

JUBEL: Mjøndalens Markus Nakkim scorer 3-2 målet av under kvalifiseringskampen til Eliteserien i fotball mellom Mjøndalen og Sogndal på Intility Arena.NTB

Klubben og trenerstab

Trenerprofilen Vegard Hansen leder stadig laget fra sidelinjen og har med seg Øyvind Leonardsen som assistent. Man finner ikke mer kontinuitet i norsk toppfotball enn på trenersiden i Mjøndalen, og med utbyggingen av Consto Arena har MIF et klart mål om å etablere seg i Eliteserien.

Det har riktignok vist seg å være vanskelig.

I fjor var året de skulle klatre på tabellen, men en grusom sommer og høst førte dem til nok en kvalifiseringskamp. Med bortimot den samme stallen i år er det vanskelig å se for seg at Hansen sitt mannskap skal klare noe bedre denne sesongen.

For noen uker siden ble det også klart at sportssjef og daglig leder i Mjøndalen, André Nevstad, valgte å tre til side. Han var kun et drøyt år i jobben etter å ha tatt over for Kenneth Karlsen.

FORNØYD: Mjøndalen-trener Vegard Hansen.NTB

Oppkjøring

Slo Grorud hele 5-2 i den første treningskampen, mens mot Sandefjord vant de 4-0.

Konklusjon

Det store spørsmålet er om Mjøndalen klarer å gripe muligheten denne sesongen. Uten Gauseth på banen de siste årene har Mjøndalen raknet. Vil det samme skje i år dersom han ikke spiller? Mjøndalen har en fascinerende evne til å mobilisere når det trengs, men de har fremdeles til gode å vise at de kan prestere jevnt over en hel sesong.

Selv om gjerne skulle håpe på at MIF kan bli bedre er det vanskelig å se for seg at det skal skje i år. Det er en haug med ubesvarte spørsmål hos de fleste Eliteserieklubber i 2021, men det gjør ikke Mjøndalen tryggere av den grunn. Kan ha noen gode kamper, men over tid har de år etter år hatt lange, svake perioder.

Vi tippet Mjøndalen på kvalifiseringsplass i fjor. I år tror vi det ender med nedrykk.

SPORTY: Mjøndalens Joackim Olsen Solberg hjelper Haugesunds Kristoffer Velde opp.NTB

Hele tabellen

Under ser du hele tabellen fra vårt tabelltips og lenker til samtlige analyser.

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
12. 
13. 
————————
14. 
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

DUELL: Branns Mathias Rasmussen (t.v) mot Mjøndalens Fredrik Brustad.NTB