Tabelltipset: Dette laget kommer nærmest Man City og Liverpool

Publisert kl06 august 2019 22:35 by Redaksjonen

HETT: Jürgen Klopp og Pep Guardiola i dialog. | Reuters

I samarbeid med Betsson presenterer Sportsbibelen årets tabelltips for Premier League.

Hver dag avslører vi plasseringen til et nytt lag, før vinneren blir kåret samme dag som Premier League-sesongen 2019/20 sparkes i gang.

Under kan du lese hvorfor vi tror Tottenham får nok en god sesong, uten å nå helt til topps denne gangen heller.

LAGET

Tottenham stiller i stor grad med det samme laget som forrige sesong. Og sesongen før det. Og sesongen før det igjen. Det er svært få andre lag som kan vise til den stabiliteten i troppen som Tottenham kan, og det betyr en spillergruppe som kjenner hverandre bedre enn de fleste.

Tottenham har vært et stabilt topplag de siste ti sesongene, men Mauricio Pochettino har løftet klubben opp til å bli en utfordrer til serietittelen. Det er bare Manchester City og Tottenham som har klart å havne topp fire i Premier League hver gang de siste fire sesongene. Det er faktisk like mange ganger som Manchester United, Chelsea og Arsenal har havnet topp fire de siste fire sesongene – til sammen.

FORNØYD: Tottenham-sjef Mauricio Pochettino.Reuters

KEEPER

Hugo Lloris har vært det ubestridte førstevalget i flere sesonger. Han er klubbens kaptein, og ble verdensmester med Frankrike for ett år siden. En matchvinner i stand til å gjøre utrolige redninger, men som også har for uvane å gjøre et par grove tabber i løpet av en sesong.

Lloris har en meget sterk utfordrer i Paolo Gazzaniga, og Tottenham har ikke hatt et så solid keeper-par siden Lloris kom til klubben og delte plassen med veteranen Brad Friedel i sin første sesong.

Spill på hvem du tror vinner Premier League hos Betsson!

FORSVAR

Det har vært mye spekulasjoner rundt spesielt forsvaret til Tottenham denne sommeren. Det så en stund ut til at hele førsterekka ville forsvinne. Nå er det bare dager igjen til overgangsvinduet stenger, og det meste tyder på at Kieran Trippier er den eneste som ikke vil være på plass til seriestart.

Duoen Toby Alderweiereld og Jan Vertonghen gir sammen med Davidson Sanchez en trygghet på midtstopperplass. Danny Rose og Ben Davies vil veksle på venstrebacken som de har gjort godt i flere sesonger allerede. På høyresiden er det mer åpent hvem som fyller skoene til Kieran Trippier som ble solgt til Atletico Madrid i sommer. Mye tyder på at Juan Foyth vil få muligheten her, slik han fikk det for Argentinas landslag i Copa America. Kyle Walker-Peters og Serge Aurier er også alternativer på høydesiden.

Alt i alt et solid forsvar med flere lovende unggutter som pusher de etablerte spillerne. Likevel er det ikke på det samme nivået som Liverpool og Manchester City, og det bør ikke komme mange skader i forsvarsrekka til Spurs denne sesongen om de skal gi de to nevnte klubbene kamp om Premier League-tittelen.

SPURS: Toby Alderweireld for Tottenham.Reuters

MIDTBANE

Den soleklart sterkeste lagdelen til Tottenham er midtbanen. Eric Dier, Moussa Sissoko, Victor Wanyama og Harry Winks har fått selskap av Tanguy Ndombele. Disse fem kjemper om de to sentrale midtbaneplassene. I tillegg er det ventet at Oliver Skipp tar nye steg og blander seg inn i kampen om spilletid. Trippel dekning er vel og bra, men det kan bli en utfordring å holde alle fornøyde.

Den offensive delen av midtbanen er også meget sterk. Christian Eriksen ser ut til å bli værende, og sammen med Dele Alli, Lucas Moura, Erik Lamela og Heung-Min Son vil det også i år bli servert mange målpoeng fra den offensive midtbanen til Spurs.

ANGREP

Harry Kane er et helt angrep alene, og det må han faktisk være i Tottenham. De har ingen klare alternativer på topp for superspissen som har levert 125 ligamål siden 2014. Både Son og Lucas kan steppe inn som angripere, og unggutten Troy Parrott vil helt sikkert få flere muligheter denne sesongen, men det ser likevel veldig sårbart ut.

Kane er en åpenbar kandidat til toppscorertittelen i Premier League, men kunne hatt godt av både mer hvile og tøffere utfordring til plassen på laget.

På tampen av overgangsvinduet har ryktene om at Paulo Dybala kan være på vei fra Juventus til London blusset opp igjen. En slik signering vil i så fall styrke Tottenhams offensive arsenal betydelig.

Kane, Salah eller Agüero? Betsson tilbyr odds på hvem som blir toppscorer!

SUPERSPISS: Tottenhams Harry Kane.Reuters

Sett dine Premier League-spill hos Betsson – Du kan tippe på hvem som vinner, rykker ned, topp 4, toppscorer og mye, mye mer!