Tabelltipset: Dette laget ender helt sist i Eliteserien 2021

Publisert kl24 april 2021 00:53 by Redaksjonen

SANDEFJORD: Her ved Sivert Gussiås. | NTB

Jumboplassen er delt ut.

Eliteserien er 16 dager unna og daglig vil vi presentere et nytt lag i vårt tabelltips.

Vi starter nederst på tabellen hvor vi tror Sandefjord ender.

Marti Cifuentes gjorde en strålende jobb med å beholde plassen i fjor, men ble på uforståelig vis ikke tilbudt ny kontrakt. I tillegg har lagets beste spiller i 2020 forlatt Sandefjord Arena.

Stallen

Mye har skjedd i Vestfold det siste halve året. Det tyngste tapet i spillertroppen er uten tvil skapende Rufo (syv mål og én assist i fjor). Han slo følge med Cifuentes til Aalborg.

Hærfører Lars Grorud har lagt skoene på hylla – ikke nødvendigvis et stort tap sportslig, men i garderoben var lysluggen viktig.

Midtbanekriger Amer Ordagic er signert fra Brann og vil gi muskler på midtbanen. Harmeet Singh kom inn i fjor høst og er med videre. Han blir viktig for Sandefjord!

André Sødlund og Mats Haakenstad er hentet tilbake til moderklubben, men ingen av dem kan kalles for noen store forsterkninger.

Av spillere som må levere på samme nivå som i fjor er keeper Jacob Storevik, syvmålsscorer Sivert Gussiås og tilrettelegger Vidar Ari Jonsson.

Totalt sett en tynn tropp som neppe vil bite særlig fra seg når kampprogrammet blir tett.

I SANDEFJORD-DRAKT: Harmeet Singh.NTB

Klubben og trenerstab

Fjoråret var preget av mye støy på grunn av den offentlige konflikten mellom daglig leder og tidligere spiller Espen Bugge Pettersen og trener Marti Cifuentes.

Førstnevnte vant maktkampen og nå er det uerfarne Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström som deler treneransvaret i Vestfold.

Det er for så vidt spennende at Sandefjord løfter frem nye trenernavn, men at de skal være i nærheten av å få til noe av det samme som Cifuentes har vi ikke særlig tro på.

Sandefjord er blant de mindre klubbene i Eliteserien og har neppe råd til å kjøpe seg vekk fra et nedrykk om situasjonen ser mørk ut underveis.

Flere klubber vil trolig få en oppsving etter hvert som publikum kommer tilbake på tribunen, men Sandefjord-supporterne er ikke mest kjent for å fylle stadion. Virker å være langt unna hva gjelder entusiasme og gnist fra tribuneplass.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

PÅ TRENERBENKEN: Marti Cifuentes.NTB

Oppkjøring

Sandefjord har vært blant lagene som ikke har kunnet trene fullkontakt som følge av nedstengningen i Vestfold.

Først i midten av april var Ødegaard og Tegströms gutter tilbake i full vigør. Kort tid etter spilte de uavgjort mot Odd i det som var årets første treningskamp.

Mot Mjøndalen ble det et stygt 4-0-tap.

Skal møte Godset og Start før seriepremieren mot nettopp Odd 9. mai.

HANS ERIK ØDEGAARD: Her fra da han var assistenttrener i Mjøndalen for noen år tilbake.NTB

Konklusjon

Summa summarum mener vi det blir litt for tynt fra Sandefjord i år. Spillerne er litt for dårlige, stallen litt for smal, trenerne litt for uerfarne og klubben litt for svak.

I fjor ble de reddet av en sterk Cifuentes og vi tror laget taper vesentlig flere kamper enn de vinner. Tapet av Cifuentes blir rett og slett for stort.

Det er vanskelig å se for seg hvem som skal score alle målene som trengs for at plassen berges og de kunne virkelig hatt bruk for en spiller som Andreas Tegström var for drøye ti år siden.

Det eneste som taler mot at Sandefjord blir Eliteseriens dårligste lag er at de blir undervurdert av rivalene, men det er tross alt en god grunn til at de fleste vil tippe Blåhvalane på sisteplass.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

TILBAKE I SANDEFJORD: Andreas Tegström avbildet i 2006.NTB

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
12. 
13. 
————————
14. 
————————
15. 
16. Sandefjord