Tabelltipset: Bare nesten for den sultefôrede klubben, igjen

Publisert kl01 august 2019 20:55 by Sponset Innhold

EVERTON: Goodison Park i flomlys. | Reuters

I samarbeid med Betsson presenterer Sportsbibelen årets tabelltips for Premier League.

Hver dag avslører vi plasseringen til et nytt lag, før vinneren blir kåret samme dag som Premier League-sesongen 2019/20 sparkes i gang.

Under kan du lese hvorfor vi tror det bare blir en nesten-sesong for Everton.  

LAGET

Everton er en av fotballøyas mest meritterte klubber, men som har slitt med å ta steget til å skulle stabilisere seg som et av Premier Leagues ypperste lag.

Forrige sesong endte blåtrøyene på 8. plass for andre år på rad. 12 poeng bak topp 6. Bare to poeng nærmere det gjeveste selskapet, sammenlignet med året i forveien.

Ja, de plaget storklubbene med å være en svært tøff motstander, men den kolossale ustabiliteten gjorde at alle «Evertonians» fikk kjenne på en følelsesmessig berg- og dalbane.

Eksempelvis røk Marco Silvas menn først 2-6 for Tottenham på Goodison Park, før laget tre dager senere herjet med Burnley på fremmed gress – og vant 5-1.

Det har vært mye «nesten» for The Toffees på 2000-tallet. Laget blir derfor, med rette (?), ofte sagt å være «best of the rest».

Sesongen 2019/20 ser ikke ut til å bli noe unntak. Sterk nok til å tidvis imponere, men neppe noe særlig mer enn det.

Sett dine Premier League-spill hos Betsson – Du kan tippe på hvem som vinner, rykker ned, topp 4, toppscorer og mye, mye mer!

MANAGER: Everton-sjef Marco Silva på sidelinjen.AFP

KEEPER

Det er få Premier League-staller som kan vise til en sterkere målvaktstrio enn Everton. Det ubestridte førstevalget er Englands sisteskanse Jordan Pickford, til tross for å ha stått for uvanlig mange feil i fjorårets sesonginnledning.

25-åringen ble for øvrig kåret til Evertons beste spiller i 2017/18-sesongen, etter å ha blitt hentet fra Sunderland for over 250 millioner kroner.

Denne sommeren har imidlertid gode, gamle Maarten Stekelenburg vist at han fortsatt holder et høyt nivå, samtidig som den danske landslagskeeperen Jonas Lössl har kommet på fri overgang fra Huddersfield.

Spill på hvem du tror vinner Premier League hos Betsson!

FORSVAR

Manager Silva har i skrivende stund fortsatt til gode å erstatte fjorårets leiesoldat, Kurt Zouma. På lån fra Chelsea imponerte franskmannen såpass mye at Everton har ønsket å forlenge kontrakten, dog uten å ha lyktes med å lande en ny avtale med London-klubben.

Venstreback Lucas Digne har allerede vist seg for å være en av balløyas sterkeste kort i sin posisjon, som for øvrig har gjort ham til et yndet objekt blant alle Fantasy-spillere.

Sammen med backkollega Seamus Coleman og stopperne Michael Keane og Yerry Mina utgjør kvartetten lagets forsvarsallianse.

Verdt å merke seg er at Phil Jagielka og Ashley Williams ble frigitt av Everton etter 2018/19-sesongen.

MIDTBANE

Boks til boks-spilleren Andre Gomes er denne sommeren blitt signert permanent i den blå delen av Beatles-byen, etter å ha imponert på lån fra Barcelona. 240 millioner kostet det å få portugiseren til Goodison på fast basis.

I tillegg er den tidligere Manchester City-spilleren Fabian Delph blitt hentet til Merseyside. Den anvendelige, engelske landslagsspilleren kan raskt bli en nyttig tilvekst for ambisiøse blåtrøyer.

Fra før består leddet av blant andre den islandske stjernespilleren Gylfi Sigurdsson. Lagets faste straffesparkskytter hadde en imponerende fjorårssesong, og er ventet å spille en betydelig rolle også i den kommende.

Så gjenstår det å se hvordan laget vil preges av å ha solgt Idrissa Gueye til Paris Saint-Germain.

ANGREP

Cenk Tosun er ikke blitt den målscoreren mange med blått hjerte hadde håpet han skulle bli. Ja, Dominic Calvert-Lewin har mange ferdigheter, dog ikke tilstrekkelig til å være blant spillerne som skinner klarest på spisshimmelen i Premier League.

Når vi skriver torsdag 1.august er ikke de siste dagenes mye omtalte og svært aktuelle Moise Kean-handel 100 prosent realisert. Kun den medisinske sjekken rapporteres å gjenstå.

Juventus sitt 19 år gamle vidunderbarn, med tre landskamper for Italia i beltet, synes nemlig å være den Everton vil skal fronte lagets angrep de neste sesongene.

Italienske fotballeksperter er overbevist om at det unge stjerneskuddet kan blomstre på samme vis som Philippe Coutinho gjorde i Liverpool.

Om alt forløper seg normalt, når det gjelder formalitetene rundt Moise Kean, kan Marco Silvas menn utvilsomt vise til en spennende og fryktet spydspiss.

Den tidligere PSG-treneren har også anledning til å spille offensive, kreative kort i Richarlison og Bernard. Førstnevnte sto for 13 Premier League-scoringer forrige sesong, men også ustabile prestasjoner – til alle «Evertonians» store fortvilelse.

Kantspiller Bernard har på sin side et stort register å spille på, fremfor alt uforutsigbarheten.

Kane, Salah eller Agüero? Betsson tilbyr odds på hvem som blir toppscorer!

GOD: Moise Kean feirer scoring for Juventus.AP

Sett dine Premier League-spill hos Betsson – Du kan tippe på hvem som vinner, rykker ned, topp 4, toppscorer og mye, mye mer!