Swansea-manageren med perfekt metafor om Liverpool

Publisert kl23 januar 2018 08:21 by Redaksjonen

SOM SWANSEA-MANAGER: Carlos Carvalhal. | AFP

Liverpool var høyt oppe etter 4-3-seieren mot ligaleder Manchester City, men fulgte opp med en sur bortesmell og 0-1-tap mot Swansea.

Swansea manager Carlos Carvalhal kom med følgende sitatgodis etter den overraskende seieren:

– Jeg sa til mine spillere før kampen at Liverpool er et sterkt lag, som en formel 1-bil. Men dersom du tar med deg bilen ut i rushtrafikken i London, så kjører ikke F1-bilen veldig fort. Det var akkurat det vi måtte gjøre, få dem til å spille på en måte de ikke liker.

Og den planen fungerte optimalt for de hvitkledde vertene.

Rekordkjøpet Virgil van Dijk spilte sin første Premier League-kamp for Liverpool. Nederlenderen var tilbake etter en hamstringskade. Van Dijk var involvert da Alfie Mawson scoret kampens eneste mål.

Den tidligere Southampton-stopperen headet en corner rett til Swansea-spilleren Federico Fernández, før Mawson enkelt kunne sørge for hjemmejubel i Wales etter 40 minutters spill.

– Det var godt å score, men jeg har også vært skyld i noen baklengs denne sesongen. Du må takle både med- og motgang, sa Mawson.

Van Dijk er hentet til Liverpool for å tette igjen et forsvar som ikke har vært til å stole på. Før han var involvert i baklengsmålet, var den tidligere Celtic-spilleren nær målgivende pasning.

Oppgitt Klopp

En halvtime var spilt da Mohamed Salah skjøt over etter glimrende frispill fra van Dijk. Salah har imponert voldsomt for Liverpool etter overgangen fra Roma, men missen i mandagens Premier League-kamp ble kostbar.

På overtid av 1. omgang burde Sadio Mané utlignet, men heller ikke senegaleseren tok vare på Liverpools store sjanser. Fra kort hold bommet Mané etter fint forarbeid fra Salah og Roberto Firmino.

Liverpool klarte aldri å sette Swansea under voldsomt press i 2. omgang. Gjestene fra Anfield manglet både oppfinnsomhet og tempo i angrep.

På overtid derimot var Liverpool svært nær utligning. Firmino headet i stolpen, mens Adam Lallana ikke klarte å sette inn returen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var naturligvis oppgitt etter tapet.

– Jeg er frustrert og forbannet, for det var ingen god kamp. Vi tapte kampen før pause. Vi gjorde ikke det vi skulle. Det skjer ikke ofte, så jeg ble ganske overrasket, sukket Liverpool-manager Jürgen Klopp overfor BBC.

– Swansea kjemper for å overleve, og det har vi ingen problemer med å akseptere. Problemet var mangelen på bevegelser. Det var ikke dette vi kom for i kveld. Vi hadde ingenting å by på, og det er bare vår egen feil, fortsatte Klopp.

Betaler du for å se fotball på TV? Da bør du lese dette!