JUBEL: Edinson Cavani feirer scoring sammen med Manchester United-lagkameratene Mason Greenwood og Paul Pogba.

Christian August Cederblad

18. mai 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Edinson Cavani scoret et vakkert mål fra 40 meter i sin første kamp foran publikum på Old Trafford, men det holdt bare til 1-1 mot Fulham tirsdag kveld.

Dermed trenger United enten hjelp fra andre lag eller poeng i siste kamp for å sikre 2.-plassen i Premier League. Seier mot Fulham ville gjort at Ole Gunnar Solskjærs menn befestet posisjonen.

– Det var flott å ha tilskuerne tilbake. Du kunne føle det under oppvarmingen. Spenningen, energien, entusiasmen, sa United-treneren ifølge United.no, som beklager seg over at de fremmøtte ikke kunne reise hjem med seierssmak i munnen.

– Vi spilte ikke bra nok til at de kunne dra hjem enda gladere. Kanskje vi prøvde å glede dem litt for mye. Kanskje prøvde vi å underholde dem litt for mye. Vi flikket og hælet i stedet for å spille effektiv og god fotball, la den norske manageren til.

United hadde god kontroll på tirsdagens kamp, men ble straffet etter å ha sløst med sjansene i annen omgang. Joe Bryan fikk stå alene i United-feltet og heade inn utligningsmålet kvarteret før slutt.

Før det var det lite som tydet på at Fulham skulle få med seg poeng fra et Old Trafford der det var publikum for første gang siden koronautbruddet i mars i fjor.

Heldig Cavani-mål?

Ivan Cavaleiro brente riktig nok en kjempesjanse alene med David de Gea sent i første omgang, men det meste handlet om United.

Det var spilt bare 14 minutter da Cavani for første gang viste seg fram med scoring for Old Trafford-publikummet. Han fikk en lang ball fra de Gea, så at Fulham-keeper Alphonse Areola sto langt ute og sendte ballen i en bue over keeperen fra om lag 40 meters hold.

Målet ble undersøkt av VAR for å se om Bruno Fernandes var borti ballen før Cavani fikk den, ettersom spissen var i offside da de Gea spilte ballen ut. VAR-dommerne konkluderte med at United midtbanestjerne var på ballen, og dermed ble det scoring.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Misset

Særlig i annen omgang skapte United store sjanser til å øke ledelsen, men verken Fernandes eller Mason Greenwood lyktes fra godt hold.

Fernandes forsøkte seg med noen gode skuddforsøk, men Areola var med på notene. Dessuten sendte portugiseren et frispark like utenfor etter 50 minutter.

Etter 72 minutter bommet Greenwood alene med keeper, mens Fernandes hamret den påfølgende returen like utenfor stolpen.

Selv med 1-1 tyder det meste på at United skal sikre seg 2.-plassen Premier League. Bare Leicester har teoretisk mulighet til å ta igjen Solskjærs lag.

Uniteds norske manager holdt for øvrig tale for supporterne etter kampen, og tilskuerne ble applaudert av hele laget.

BETENKT: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.