Stor kåring: Dette var årets lag i Europa

Publisert kl01 september 2020 10:48 by Redaksjonen

GLIS: Erling Haaland smiler bredt. | Reuters

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Erling Braut Haaland er tatt ut på sesongens lag i europeisk fotball av mediegruppen ESM. Lionel Messi kom også med i uttaket som er stjernetett.

European Sports Media (ESM) er en gruppe på 14 tunge medieaktører som dekker internasjonal fotball.

Blant disse er Gazzetta dello Sport (Italia), A Bola (Portugal), Kicker (Tyskland), Sport Express (Russland) og Marca (Spania).

Laget som nå er offentliggjort ser slik ut i 4-3-3-formasjon: Marc-André ter Stegen (Barcelona)– Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Dayot Upamecano (Leipzig), Andy Robertson (Liverpool) – Kevin de Bruyne (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Angel di Maria (Paris St. Germain) – Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund).

Ingen spillere fra Real Madrid er altså med tross at laget ble ligamester i Spania.

LES OGSÅ: Dette laget vinner Premier League neste sesong ifølge oddsen

FEIRER NOK EN SCORING: Bayern München-spiss Robert Lewandowski.AP

Dobbel?

ESM stemmer også fram månedens lag gjennom sesongen. Her var Haaland med to ganger. Stjernelaget har ifølge Transfermarkt en markedsverdi på vel 8,5 milliarder norske kroner.

Haaland skal spille landskamper for Norge i dagene som kommer. Det skjer mot Østerrike (fredag) og Nord-Irland (mandag).

– Jeg er spiss og skal prøve å levere målpoeng for landslaget. Selvfølgelig skal jeg gjøre alt jeg kan for å score mål, sa han på en pressekonfernase mandag.

Nordmannen kan også bli årets unge spiller i Europa. Han er fortsatt med i Golden Boy-avstemmingen og er en av favorittene til å vinne. Den står den italienske avisen Tuttosport bak.

Her stemmer fotballskribenter fram de beste unggutta (opp til og med 20 år) i fotball-Europa. En avgjørelse er ventet i november-desember.

LES OGSÅ: Dette laget vinner Premier League neste sesong ifølge oddsen

JUBEL: Barcelonas Lionel Messi feirer scoring.Reuters

(©NTB)