Solbakken tror Ødegaard satt verdensrekord mot Gibraltar

Publisert kl08 september 2021 08:48 by Redaksjonen

PÅ ULLEVALL: Martin Ødegaard (foran). Jens Petter Hauge, Marcus Holmgren Pedersen og Erling Braut Haaland bak. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Norge kjørte som ventet over Gibraltar på Ullevaal, men sløste igjen med sjansene og vant «bare» 5-1 i en kamp der det kunne og kanskje burde blitt tosifret.

Erling Braut Haaland gjorde hattrick, men kunne hatt dobbelt så mange. Kristian Thorstvedt herjet med scoring, assist, stolpeskudd og gult kort. Alexander Sørloth misset en haug med sjanser før han banket inn det nest siste norske målet.

Flere burde ha tegnet seg på scoringslista, men Ståle Solbakken slaktet ingen for de mange spolerte sjansene.

– Vi spilte hvert minutt som det skulle være det siste, akkurat slik jeg hadde bedt om. Klart vi kan være harde mot oss selv på at vi ikke setter sjansene og slipper inn et mål, men jeg får meg ikke til å kritisere noen av dem i dag sa landslagssjefen.

– Noen av dem er nok litt ergerlige i garderoben og tenker at de burde fått et landslagsmål. Martin (Ødegaard) må ha satt verdensrekord i ballinnehav for en norsk landslagsspiller, og han ble snytt for noen assist i dag.

Sjansene kom i perioder tett som hagl på Ullevaal, der 10.000 tilskuere lagde godstemning selv om uttellingen akkurat som i Latvia lørdag var skuffende. Men Solbakkens menn leverte igjen en helhjertet innsats fra første til siste spark og viste at de akter å være med i kampen om VM-billett hele veien.

Nå er det bare målforskjellen som holder Norge borte fra tabelltoppen i gruppe G, men Nederland knuste Tyrkia og dro ytterligere fra i antall plussmål på en dag da det var håp om at Norge skulle ta innpå.

Norge reiser til Istanbul i oktober på 2.-plass i gruppa, to poeng foran Tyrkia, for å møte et lag der tre mann pådro seg karantene. Og Norge er også forbi tyrkerne i målforskjell.

– Under denne samlingen har vi vist at vi kan spille mot etablert forsvar, og vi har vist at vi kan kontre. Mot Tyrkia må vi kanskje gjøre begge deler. Vi har også spilt fire ulike formasjoner, og jeg synes vi kommer klart styrket ut av samlingen, sa Solbakken.

SMILER: Landslagssjef Ståle Solbakken.NTB

(NTB)