Solbakken avslører: Dette sa han til sin vrakede kaptein

Publisert kl15 september 2017 09:26 by Ole-Jørgen Wiig

TRENER: Ståle Solbakken trente Köln. | Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

Ståle Solbakken vraket sin kaptein, William Kvist, til det viktige Europa League-oppgjøret mot Lokomotiv Moskva torsdag kveld.

Det fikk mange danske journalister til å heve øyenbrynene, men Solbakken henviser til det tøffe kampprogrammet som årsak til vrakingen.

– Gjør du noe annerledes når det er William Kvist du vraker?

– Ja, svarer Solbakken.

– Trekker du ham til side?

– Ja, det gjorde jeg faktisk. Som den eneste i går. Men jeg kom ikke med lange forklaringer. William er smart og vet det er tøff konkurranse om plassen.  Han er 33 år og kan ikke spille tre kamper på åtte dager, så jeg tok ham til side og sa: I morgen skal Jan Gregus starte. Da sa han: Sammen med meg? Og jeg svarte. Nei!, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

Den norske treneren forteller videre at 33-åringen aksepterte vrakingen.

– Ja, det gjorde han, og det forventer jeg at alle skal gjøre. Det skal ikke være sånn at jeg må løpe rundt å forklare for alle hvorfor de ikke spiller. Jeg tok ut de 11 som jeg trodde hadde størst mulighet til å vinne kampen., fortsetter nordmannen.

LES OGSÅ: Tidligere La Liga-spiller klar for Eliteserien