Skullerud mener dette blir Stabæks nye trener

Publisert kl09 juli 2021 10:33 by Redaksjonen

FØR KAMP: Ekspertkommentator Tor Ole Skullerud. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Eirik Kjønø ble i vinter hentet til Stabæk etter sterke sesonger i Grorud. Det vil overraske Tor Ole Skullerud stort om han ikke blir ny hovedtrener i klubben.

Søndagens hjemmetap mot Sandefjord ble Jan Jönssons siste kamp som Stabæk-trener. Noen timer senere kom meldingen om at partene var enige om å avslutte samarbeidet.

Dermed måtte bærumslaget på trenerjakt. Mye tyder på at det er Jönssons unge trenerassistent som får hovedansvaret på Nadderud.

Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud mener Stabæk ansatte trenertalentet Eirik Kjønø (30) i februar med en hensikt om å gi ham sjefsrollen på sikt. 

– Han ble hentet han til Stabæk, helt åpenbart sett utenifra, som en kandidat til å kunne overta når tiden er moden, sier Skullerud til NTB.

Er han klar?

Den tidligere Vålerenga-, Molde- og Strømsgodset-treneren legger til at det er noen spørsmålstegn ved Kjønø. Han vil være en trener helt uten eliteserieerfaring om han får jobben med å lede et Stabæk-lag på desperat poengjakt.

– Det store spørsmålet er: Eliteserie, nytt nivå, liten fartstid, manglende erfaring. Så er det neste spørsmålet hvordan man skal vekte det. Nå ble vel tiden moden litt før man kanskje hadde planlagt, men når han først er i systemet, så er det ganske åpenbart at dette var planen, sier Skullerud.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

FØLGER MED: Stabæks trenere Erik Kjønø (t.v., Jan Jönsson (midten) og Petter Belsvik. NTB

Nest sist

Han tror en avklaring rundt trenersituasjonen er nært forstående.

– Da tar jeg det for gitt at det blir Kjønø, og da er den på plass i løpet av kort tid, om den ikke er det allerede.

Kjønø ankom Nadderud før inneværende sesong. Før det tilbrakte han to år som hovedtrener i Grorud. Der høstet han mye ros etter først å ha brakt Oslo-laget opp i 1. divisjon, for senere å holde klubben oppe med et nødskrik.

Stabæk ligger nest sist på tabellen med seks poeng på ti kamper.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

JUBEL: Stabæk-spillerne feirer scoring.NTB

(©NTB)