SJEFEN: Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Sjokkseier betyr enorm opptur for Pochettino

25. januar 2019

FotballPremier League

Sør-Koreas drøm å vinne asiamesterskapet i fotball ble knust av Qatar. VM-verten i 2022 tok en skrellseier med 1-0 i fredagens kvartfinale.

Abdulaziz Hatem ble matchvinner med en rakettscoring fra distanse i det 78. minutt.

Sør-Koreas overraskende exit vil nok glede Tottenham-supporterne og manager Mauricio Pochettino.

Son Heung-min kommer nå tilbake til London-klubben tidligere enn ventet.

Spurs sliter med skader på en rekke stjernespillere om dagen, så Sons retur blir kjærkomment for de liljehvite.

Først like etter sidebytte hadde sørkoreanerne en avslutning på mål. Det virket å vekke laget, som i annen omgang hadde et par store sjanser. Kim Jin-su skjøt blant annet et frispark i stolpen.

– Vi kom ikke til nok sjanser i dag, men vi skapte mer enn dem. Vi traff stolpen og hadde de største mulighetene, men vi var ikke effektive nok slik vi bruker å være. I tillegg gjorde vi noen enkle feil, sa Sør-Koreas landslagssjef Paulo Bento.

Qatar møter enten Forente arabiske emirater eller tittelforsvarer Australia i semifinalen. Det er allerede nå klart at ørkenstaten har gjort sitt beste asiamesterskap noensinne.

STJERNE: Heung-min Son for Tottenham.