Rett før Brasil-kampen fikk Flo en spesiell beskjed fra «Drillo» som endret alt

Publisert kl14 mai 2020 17:55 by Christian August Cederblad

UTROLIG: Både Egil Olsen og Tore André Flo var delaktige da Norge slo Brasil 2-1 i 1998. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Norges 2-1-seier over Brasil i VM i 1998 står ennå igjen som en av de mest minneverdige kampene i norsk fotballs historie.

Norge var nødt til å slå det brasilianske storlaget for å ta seg videre i sluttspillet i verdensmesterskapet i Frankrike, og etter to sene scoringer fra Tore André Flo og Kjetil Rekdal kunne de norske herrene til slutt feire den overraskende triumfen.

Nevnte Flo scoret ikke bare 1-1-målet, men fikset også straffesparket som Rekdal plasserte bak Brasils målvakt Taffarel. Før kampen var Flo nervøs, men en beskjed, som han omtaler som merkelig, fra landslagssjef Egil Olsen utgjorde en stor forskjell.

– På vei til kampen tok «Drillo» meg fram helt fremst i bussen og vi hadde en liten prat. Jeg tror faktisk det var veldig med på å hjelpe meg i inngangen til kampen, sier Flo i TV 2s Premier League-podkast og legger til:

– Han (Egil Olsen) hadde en merkelig måte å få meg til å få den riktige spenningen i meg – i store og viktige kamper. Det klarte han definitivt i den kamper, der.

LES OGSÅ: Herlig tilbud: Slik får du gratisspill når Eliteserien endelig starter

VM: Brasilianske Cafu i duell med Tore André Flo under VM i 1998.Ruben Sprich REUTERS

Beskjeden fra «Drillo»

Flo forteller hva «Drillo» fortalte ham da de to satt sammen blant de fremste setene i spillerbussen.

– Han sa til meg: «Det er bare å gå ut der og vise hvor god du er», og litt andre ting i den sjangeren.

– Det gjorde at jeg følte at skuldrene senket seg litt og jeg gikk ut til kampen med full spillelyst. Det var veldig deilig, forklarer Flo til slutt.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

LEGENDARISK ØYEBLIKK: Her falt avgjørelsen, som sikret Norge avansement i fotball-VM. Kjetil Rekdal har tatt straffesparket. Brasils målvakt Taffarel var sjanseløs på å redde det velplasserte skuddet fra Rekdal, som sikret Norge en 2-1 seier. Dan Eggen strekker hendene i været (t.h.).NTB Scanpix