Politimann tiltalt for drap av tidligere Premier League-spiller

Publisert kl07 november 2019 14:37 by Redaksjonen

TIDLIGERE PREMIER LEAGUE-SPILLER: Dalian Atkinson avbildet i 1994. | Reuters

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

En politimann er tiltalt for å ha drept den tidligere Aston Villa-spilleren Dalian Atkinson etter at det ble brukt elektrosjokk under en pågripelse i 2016.

48 år gamle Atkinson ble pågrepet utenfor farens hjem 15. august i 2016, og politiet måtte ta i bruk en elektrosjokkpistol. Han kom raskt under førstehjelpsbehandling i ambulansen, men døde på vei til sykehus.

Slektninger av Atkinson har opplyst at han hadde store helseplager og svakt hjerte i tiden etter at han la opp som fotballspiller. Elektrosjokket førte trolig til at Atkinson pådro seg et hjerteinfarkt og at livet ikke sto til å redde.

Den britiske påtalemyndigheten (Crown Prosecution Service) opplyste at polititjenestemannen måtte møte for retten i Birmingham torsdag sammen med en kollega som er tiltalt for et overgrep med kroppslig skade.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Spilte i flere klubber

Atkinsons familie har støttet avgjørelsen om å få politiets opptreden opp for en jury, men har samtidig kritiserte myndighetene for at det har gått mer enn tre år siden Atkinson døde.

48-åringen spilte også for Ipswich og Sheffield Wednesday i løpet av karrieren.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Sett denne? Mads Hansen forteller hvilken Eliteserie-klubb som har de verste garderobene: – Drittgarderobe!

(©NTB)