– OL kan bli avlyst

Publisert kl20 juli 2021 14:04 by Redaksjonen

MESTER: Karsten Warholm etter å ha satt verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

OL-sjefen Toshiro Muto sier at sommerlekene kan bli avlyst hvis smittetallene stiger. De norske håndballfavorittene fikk vite om uttalelsene på et pressemøte.

Kun få dager før OL-ilden i den japanske hovedstaden tennes kan lekene bli avlyst. Dansk TV2 melder at lederen i organisasjonskomiteen, Toshiro Muto, ikke utelukker det drastiske skrittet.

Årsaken skal være den økende smitten lokalt i Tokyo.

De overraskende uttalelsene kommer i kjølvannet av at OL-boblen har begynt å slå sprekker. Det rapporteres om stadig flere smittede OL-utøvere, blant andre tre personer tilhørende det tsjekkiske sandvolleyball-laget.

To sørafrikanske fotballspillere leverte også positive koronaprøver.

Få daglige oddstips hos Oddsbibelen.com!

OLYMPISKE LEKER: OL-ringene avbildet i Tokyo.NTB

Overraskede håndballjenter

– Jeg føler meg trygg på at det blir OL. Jeg gleder meg og håper virkelig det blir noe av, sa den norske håndballkeeperen Silje Solberg på et digitalt pressetreff torsdag kveld japansk tid.

– Det er første gang jeg hører om dette. Vi kan bare gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Dette er ikke i mine hender. Vi har blitt flinke til å forholde oss til slike uttalelser i løpet av det siste halvannet året, sa Camilla Herrem.

Det norske kvinnelandslaget spiller etter planen sin åpningskamp mot Sør-Korea søndag.

Det har vært knyttet mye usikkerhet til OL-arrangementet i Tokyo og mange frykter at sommerlekene kan bli en superspreder av koronaviruset. Minst 58 smittetilfeller kunne mandag kobles utelukkende til lekene.

Motstand

Lokalt omtales OL med et stadig mer markant negativt fortegn, og bilprodusenten Toyota valgte mandag å trekke seg fra å vise kommersielle TV-reklamer i forbindelse med lekene i Tokyo.

Sponsorer skal også ha trukket seg fra å delta under åpningsseremonien.

Den japanske avisen Asahi Shimbun gjennomførte nylig en spørreundersøkelse, der kun én tredel mente at sommer-OL burde avholdes som planlagt.

Få daglige oddstips hos Oddsbibelen.com!

GOLFSTJERNE: Norske Viktor Hovland.NTB

(©NTB)