NRK mister vintersportrettigheter: – Vi er selvfølgelig skuffet

Publisert kl11 April 2019 08:47 by Redaksjonen

FØRST OVER STREKEN: Johannes Høsflot Kløbo i kjent stil. | NTB Scanpix

NENT-Group/Viasat har kjøpt de nordiske rettighetene til verdenscupen i langrenn, hopp, kombinert, alpint og ski-VM for Skandinavia fra sesongen 2021/2022.

NENT-Group/Viasat har inngått en femårsavtale med rettighetshaver.

Rettighetene som er solgt utgjør om lag 40 prosent av NRKs vintersportspakke og inkluderer verdenscupen i langrenn, alpint, hopp, kombinert, snowboard og fristil.

Avtalen gjelder også ski-VM i 2023 og 2025.

– Vi selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse, sier redaktør for NRK Sport, Egil Sundvor i en pressemelding.

– Denne avtalen er virkelig en milepæl for oss. I NENT Group-sammenheng måler den seg med kjøpet av rettighetene til ishockey-VM i 1989 og OL i 2011. Vinteridretten har en særegen posisjon i Norden, og i Norge spesielt, og vinteridretten har skapt noen av de største idrettsstjernene i historien, sier Anders Jensen, president i Nent Group i en pressemelding.

FIS-pakken som nå er solgt inneholder cirka 200 renn fordelt på VM og verdenscup, og står for om lag 40 prosent av det totale vintertilbudet NRK har i løpet av en vintersesong. Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits. Avtalen gjelder heller ikke skiskyting og skøyter, skriver NRK i pressemeldingen.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

NORSKE SUPERMENN: Aksel Lund Svindal (t.v) og Kjetil Jansrud.NTB Scanpix