Norsk idrettsutøver utestenges i fire år

Publisert kl12 november 2019 15:45 by Redaksjonen

ISHOCKEYSPILLER: Marcus Bryhnisveen. | Twitter

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tidligere Sparta-spiller Marcus Bryhnisveen blir utestengt fra konkurranser og organisert trening i fire år, etter å ha testet positivt på et anabolt steroid.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Avgjørelsen fra domsutvalget i Norges idrettsforbund er maksstraffen for bruk av anabole steroider, og den samme som påtalenemnda i Antidoping Norge innstilte på.

Bryhnisveen testet positivt på det anabole steroidet dehydrochloromethyl-testosteron i en kamp mot Stjernen 21. august 2018. Det aktuelle stoffet er kjemisk framstilt.

– Han erkjenner ansvaret for det han har i kroppen, men han vil understreke at han ikke har fått i seg noe ulovlig med vilje. Han vet ikke hvordan han har fått det i kroppen, sa Bryhnisveens advokat, Morten Justad Johnsen til TV-kanalen da saken ble kjent i februar.

I domsutvalgets beslutning er utøveren anonymisert, men Justad Johnsen bekrefter at det er 25-åringen det gjelder. Advokaten opplyser at saken er anket til appellutvalget.

– Marcus ønsker ikke å gi noen kommentar utover at han er sterkt preget av saken, sier Justad Johnsen til TV 2.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Ferdig i Sparta

Daglig leder i Sparta, Henning Svendsen, sier til VG at dette er en ikke-sak for dem ettersom arbeidsforholdet er avsluttet.

– Arbeidsforholdet er over for lenge siden, han hadde en kontrakt som gikk ut etter 18/19-sesongen. Dette er ikke en sak for oss, Svendsen.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Sett denne? Mads Hansen forteller hvilken Eliteserie-klubb som har de verste garderobene: – Drittgarderobe!

(©NTB)