Norsk håndballstjerne: – Aldri mer!

Publisert kl14 desember 2018 16:59 by Redaksjonen

NORGE: Marta Tomac, Veronica Kristiansen og Linn Jørum Sulland jubler etter kampen mellom Tsjekkia-Norge | NTB Scanpix

De norske håndballjentene parkerte Sverige på vei mot 38-29-seier fredag. – Aldri mer denne situasjonen, sier Veronica Kristiansen etter EM.

Svenskene sparte sin beste spiller, Isabelle Gulldén, og var helt sjanseløse i nabooppgjøret.

– Jeg jobbet veldig hardt torsdag kveld og gjennom natten til fredag for å være motivert for dette, sier Veronica Kristiansen.

Hun benyttet landslagets psykolog Tom Henning Øvrebø for å komme i mentalt slag. Kristiansen ble norsk toppscorer med seks mål på sju skuddforsøk.

– Vi skal aldri igjen sette oss i denne situasjonen. Vi er for gode til å spille om 5.-plassen selv om vi respekterer de andre lagene, sier hun.

Foran snaut 9000 tilskuerne i storarenaen i Bercy fortsatte Norge trenden fra hovedrunden.

Farvel

Det norske laget gikk fra 10-10 til 17-10 på fem rallyminutter i 1.-omgangen. Da slo den svenske treneren Henrik Signell til slutt så hardt i timeout-knappen at apparatet holdt på å knele.

Han hadde sett sitt lag bli helt rundspilt av keeper Silje Solberg (kom inn etter et snaut kvarter) og norske kontringer.

Søndag går EM-finalen i Paris. For første gang siden 2000 er Norge ikke med i gullkampen.

Til VM neste år er sannsynligvis Nora Mørk tilbake for Norge. Det kan også keeper Kari Aalvik Grimsbø være. Det samme gjelder Amanda Kurtovic og Stine Skogrand.

Digger du sport? Følg Sportsbibelen på Instagram!

NORGE: Landslagsstrener Thorir Hergeirsson.NTB Scanpix