Norges gullkamp i OL blir ikke å se på TVNorge

Publisert kl06 august 2021 13:01 by Redaksjonen

TV-PROFIL: Susanne Furøy Wergeland er en av programlederne i Discovery og TV Norge som jobber med Tokyo-OL fra TV studioet i Nydalen. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Lørdagens OL-finale i sandvolleyball med Anders Mol og Christian Sørum sendes bare på strømmetjenesten discovery+ i Norge.

Kampen starter 04.30 norsk tid. Det er 11.30 i Tokyo. Det er kommet reaksjoner på prioriteringene av TV-sendingene tidligere i OL. 

– Det er ingen planlagte endringer i vårt sendeskjema for de neste dagene. Det betyr at både håndball og friidrett går på TVNorge og også vil være tilgjengelig på discovery+, mens sandvolleyball fortsetter kun på discovery+, skriver Martin Hinsch i Discovery i en epost til NTB.

– Discovery+ er gratis for alle nye brukere under OL, og vi kommer også til å legge ut opptak av de viktigste norske høydepunktene uten å avsløre resultatet for dem som ikke har anledning til å være våkne om natten.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

Innenfor regelverket

Medietilsynet mener Discovery ikke bryter loven ved å sende deler av OL-programmet direkte på strømmetjenesten discovery+, som alle som ønsker kan følge gratis ved å registrere seg. 

Kravene er at minst 90 prosent av alle nordmenn skal kunne motta direktesendingene samt at tilgangen ikke koster mer enn for eksempel en ordinær grunnpakke.

– Så lenge disse kravene er oppfylt er det opp til kringkasteren selv å velge om begivenheten skal formidles via kringkasterens strømmetjeneste eller sendes på en tradisjonell TV-kanal, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

OLYMPISKE LEKER: OL-ringene avbildet i Tokyo.NTB

(©NTB)