NFFs giganttabbe kan koste Norge svært dyrt

Publisert kl14 juni 2017 12:25 by Jakob K. Gregersen

MOT KOSOVO: Kristoffer Ajer skulle aldri spilt for U21-landslaget mot Kosovo. | NTB Scanpix

Se hele pressemeldingen fra NFF under:

Ajer ikke spilleberettiget mot Kosovo

Kristoffer Ajer var ikke spilleberettiget til kampen mot Kosovo grunnet to gule kort i forrige G19-landskamp. U21-landslaget vil sannsynligvis bli fratatt tre poeng.

I EM-kvalifiseringskampen for G19 mot Spania 27. mars, ble Kristoffer Ajer tildelt to gule kort og dermed utvist. Regelen er at du må sone første kamp på samme nivå eller på nivå over. Ajer har ikke spilt landskamp i etterkant og skulle følgelig aldri spilt EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo på mandag. U21-landslaget vil sannsynligvis bli fratatt poengene for Kosovo-seieren.

– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. Enn slik administrativ glipp skal ikke forekomme. Dette er en alvorlig svikt i våre rutiner. Vi vil finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst gjøre nødvendige endringer for å hindre at dette kan skje igjen. Vi beklager på det sterkeste overfor U21-gutta som leverte på banen og sørget for det som burde vært en pangåpning på EM-kvaliken, sier direktør i sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen.

– Hvem har ansvaret for å fange opp forhold knyttet til soning av karantene i NFF, for dette kan jo ikke være en ny problemstilling?

– Det er mitt ansvar som leder av sportsavdelingen å påse at rutinene er gode nok. Det har de åpenbart ikke vært. I dette tilfellet ble G19-kvaliken avsluttet den kampen Aier fikk to gule, mens U21-kampen mot Kosovo var starten på en ny kvalik. Det er i denne overgangen kommunikasjonssvikten har skjedd. Våre rutiner burde fanget opp at Aier ikke var spilleklar. Det skjedde ikke. I en profesjonell organisasjon skal ikke slike glipper forekomme. Nå vil vi foreta en grundig gjennomgang internt, sier Hansen.

LES OGSÅ: Jan-Erik Aalbu har fått ny jobb