Molde-spiller kontaktet Rosenborg før han dro til Aker Stadion

Publisert kl03 april 2020 21:19 by Jakob K. Gregersen

TIDLIGERE ROSENBORG-SPORTSSJEF: Stig Inge Bjørnebye. | NTB Scanpix

Forteller selv.

Det var ingen selvfølge at Mathis Bolly skulle bli en profil for Molde.

Vinteren 2017 ble han alvorlig skadet og 29-åringen var ikke tilbake for fullt før sist sommer.

Vinteren 2019 var Bolly klubbløs og til slutt signerte han for Molde, men kun på en avtale ut sesongen. MFK var nemlig usikre på kroppen til Bolly.

Mot slutten av året så man derimot hvorfor Molde turte å gamble på hurtigtoget.

Nylig fortalte Bolly at han tok kontakt med flere norske klubber for å sjekke interessen. Hos Rosenborg fikk han ikke engang svar på henvendelsen.

– Molde hadde vært interessert tidligere, så jeg følte det var håp der, men jeg måtte sikre meg selv, så jeg kontaktet flere klubber. Jeg snakket med Brann. Jeg kontaktet Rosenborg også, men det var ikke noe svar å få der. Jeg tekstet Bjørnebye, men han svarte ikke, så det var ikke så interessant, tror jeg. Det ble til slutt Molde og det er jeg glad for. Det var mitt førstevalg, uttalte han til Eurosport, som ikke klarte å få en kommentar fra Bjørnebye i sakens anledning.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

I TYSKLAND: Daværende Fortuna Düsseldorf-spiller Mathis Bolly (t.h) under kamp mot selveste Bayern München.Reuters

På sidelinjen i to år

Bolly slo gjennom i Lillestrøm, men ble fort snappet opp av tyske Fortuna Düsseldorf som på den tiden spile i Bundesliga.

Senere gikk han til Greuther Fürth, men fra våren 2017 til sommeren 2019 fikk han ikke spilt en eneste kamp på grunn av skader.

Han ba om sjansen hos Molde og tok den.

– Ja, rett og slett. Jeg tror fortsatt jeg hadde hatt en karriere, men takket være Molde tok den en veldig brå kurve opp, hvor det heller kunne tatt enda lenger tid. Det at de fortsatt hadde tro på meg og mine kvaliteter er avgjørende for at jeg sitter her i dag med et seriegull i lomma og spiller på et veldig godt lag. Det er det mest spillende laget jeg noensinne har spilt på ved siden av Elfenbenskysten. Rent teknisk er det det beste laget jeg har spilt på i klubbfotball.

I oktober ble han forøvrig belønnet med en ny kontrakt i Molde som strekker seg ut 2022-sesongen.

Vi ønsker din mening om Sportsbibelen: Meld deg på og vær med i trekningen av sesongkort hos Dplay!

2012: Lillestrøms Palmi Rafn Palmason (midten) gratuleres av Petter Vaagan Moen (t.v.) og Mathis Bolly.NTB Scanpix