Mini: Denne norske treneren bør VIF vurdere som Deila-erstatter

Publisert kl22 oktober 2019 12:38 by Redaksjonen

EKSPERT OG TRENER: Mini Jakobsen (innfelt) og Ronny Deila. | NTB Scanpix

Eksperten melder.

Etter hver serierunde presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Hver uke under sesongen leverer vi unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon. Nedenfor finner du snakkisene etter den 25. serierunden.

Vålerenga-krise

Om det ikke var krise på Intility Arena fra før er det i hvert fall det nå.

Ronny Deila og hans mannskap hadde håpet at landslagspausen og et lokaloppgjør mot Stabæk skulle gjøre susen, men istedenfor ble de rundspilt den første halvtimen og slapp inn to mål. 0-2 ble også sluttresultatet.

I forkant av kampen hadde klubben forsøkt å vekke publikums interesse ved å ha en såkalt «Vålerenga-dag» hvor først hockey-laget spilte og så fotballaget. Likevel fant kun 2300 mennesker veien til Valle Hovin, ifølge Eurosport.

Flere spør seg nå om Deila er rett mann til å blåse liv i Vålerenga. Før sesongen ble det varslet medaljekamp på blåtrøyene, men istedenfor kan de faktisk rykke ned om ikke rekken med elleve kamper uten seier brytes sporenstreks.

DEPPER: Vålerenga-trener Ronny Deila.NTB Scanpix

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Bohinen til Enga?

En som kan være en mulig Deila-erstatter befinner seg i Ålesund.

Lars Bohinen fullfører i disse dager en glimrende sesong med Aalesund i OBOS-ligaen. Opprykket til Eliteserien er allerede spikret og AaFK kan bli det det laget som tar flest poeng noensinne på nest øverste nivå.

Nå lanseres Bohinen som en mulig Vålerenga-trener av tidligere lagkamerat «Mini» Jakobsen.

– Det går vel ikke så veldig bra i Vålerenga for tiden. Jeg er ikke sikker på at de er kjempefornøyd. Kan det være at VIF begynner å snuse på at Bohinen skal komme dit? Vi får se hva vinteren eller høsten bringer, sier han i sin blogg hos NordicBet.

– For meg var alltid Bohinen en dribler (som spiller jou.anm), men som trener skulle han ha sitt eget system, 3-5-2, han har alltid vært glad i Italia. Og det ser ut som han virkelig har fått det til å fungere i Aalesund.

Fantastisk konkurranse: Vinn én million kroner ved å svare på seks Champions League-spørsmål

TRENER: Lars Bohinen på Color Line Stadion.NTB Scanpix

Rosenborg utenfor Europa

RBKs 2019-sesong har blitt et skikkelig mageplask.

Etter en horribel start på året så det lenge ut til at Europa skulle bli redningen. Til slutt ble det ikke Champions League-spill og foreløpig har Eirik Hornelands mannskap gått på to store smeller i Europa League. I cupen røk de ut mot OBOS-laget Aalesund på hjemmebane i fjerde runde.

Nå ser de heller ikke ut til å ende blant plassene i Eliteserien som gir Europa-kvalik neste år.

De siste tre seriekampene har gitt to poeng – først uavgjort hjemme mot Brann, så tapet mot Haugesund forrige runde og uavgjort mot Kristiansund på lørdag.

Det betyr at de regjerende mesterne er fire poeng unna Odd på den nederste Europa-plassen på tabellen – med unntak av hvis Odd skulle vinne cupen. Da vil fjerdeplassen, som RBK innehar for øyeblikket, gi Europa-kvalik neste sesong.

UNDER PRESS: Rosenborg-trener Eirik Horneland.NTB Scanpix

LES OGSÅ: Anfield, Camp Nou eller Allianz? Valget er ditt!

Dramatisk bunnstrid

Om gullkampen er avgjort kan vi underholdes av den meget dramatiske bunnstriden.

Kun to poeng skiller de fem (!) nederste lagene når fem runder gjenstår.

Mjøndalen ligger nederst med 23 poeng, erkerival Strømsgodset er plassen og poenget foran, mens Ranheim har like mange poeng og bedre målforskjell på kvalik.

Sarpsborg 08 har i likhet med Godset og Ranheim 24 poeng, men bedre målforskjell og ligger på den nederste trygge plassen. Tromsø er på tolvteplass med 25 poeng.

Til helgen møtes blant annet TIL og Ranheim i Tromsø og Mjøndalen og Viking på Consto Arena…

MYE DEPPING: Det har vært tungt å heie på Strømsgodset den siste tiden.NTB Scanpix

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!