EKSPERT: TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Mathisen hyller den tidvis utskjelte RBK-stjernen

13. juli 2019

EliteserienFotball

Rosenborg-maskineriet begynner for alvor å fungere igjen. Lørdag ble det 5-1-seier hjemme mot Viking.

Rosenborg, som også var i aksjon mot Linfield i mesterligakvalifisering i midtuken, brukte en snau omgang på å sette tingene på plass.

Spesielt godt var samarbeidet mellom Vegar Heggen Hedenstad og Alexander Søderlund (2) som sto for tre av målene. Anders Konradsen sto for de to andre.

– Det gikk fint i dag og vi gjør mye bra. Vi har sakte, men sikkert blitt bedre og det løsnet litt, sa Alexander Søderlund til Eurosport.

Etter 36 minutter fikk høyrebacken Hedenstad ballen i god posisjon etter en corner. Han dro noen finter før kan klinket til og ballen føk inn fra 25 meter bak en sjanseløse Iven Austbø i Viking-målet.

– Det er slik som skjer en gang i året. Det var et godt treff sa Hedenstad til Eurosport.

Rosenborg viste virkelig god fotball og fire minutter senere var Hedenstad tilrettelegger. Hans gode corner fant Alexander Søderlunds og hode inne i feltet og 2–0.

Redusering like før pause

Jostein Ekeland sto for Vikings redusering til 1–2 mot slutten av 1. omgang. Målet kom etter en dårlig avklaring inne i RBK-feltet og da det synes som om Rosenborg hadde full kontroll.

Ballen kom fra en heading fra Runar Hove og traff Ekeland magen før den endte til mål.

Med målet kunne Viking gå til pause med ny energi, men det var Rosenborg som var friskest fra start etter hvilen.

Søderlund fikk være tilrettelegger da han fant Anders Konradsen i bedre posisjon inne i feltet. Han dundret ballen i mål til 3–1.

MÅLSCORER: Rosenborg-spiss Alexander Søderlund.