Lindegaard med skarp kritikk mot den tidligere United-profilen

Publisert kl02 mai 2020 10:59 by Ole-Jørgen Wiig

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

David Moyes klarte ikke å innfri kravene på Old Trafford da han fulgte i Sir Alex Fergusons fotspor.

Skotten fikk sparken i sin første sesong og den tidligere Manchester United-keeperen, Anders Lindegaard, refser Moyes for hvordan ting utviklet seg på Old Trafford.

Dansken beskriver Manchester United som en stor familie under Sir Alex Ferguson, men det endret seg da David Moyes tok over, forteller den tidligere Aalesund-spilleren.

– Med Sir Alex var det en utrolig familieklubb. Alle var en del av United-familien. Fra damene som vasket klærne våre, til styreleder, direktører og manager. Alle var en del av det samme teamet, og det føltes ikke så stort da du var der fordi det var så familievennlig, sier dansken til Fotballkanalen.

– Men det endret seg litt da Sir Alex Ferguson sluttet. En ny manager, som kanskje bare var interessert i førstelaget, mens Sir Alex var interessert i det hele. Han kom med nye ideer, så ting endret seg.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

MANAGER: David Moyes under tiden i Manchester United.AFP

Paradoks

– Jeg pleier å si at hvis du har spilt for United under Sir Alex, er det både en velsignelse og en forbannelse. Du har opplevd et perfekt fotballnivå – både praktisk, lekent og alt.

– Samtidig blir det et problem når du ikke lenger spiller under Sir Alex, fortsetter Lindegaard.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien