STJERNER: Bayern München-spillerne Robert Lewandowski og Philippe Coutinho.

Lewandowski skrev historie

26. november 2019

Fotball

Robert Lewandowski scoret fire mål på et kvarter da Bayern München slo Røde Stjerne 4-0 borte i mesterligaen. Nå er han turneringens toppscorer.

Erling Braut Haaland tronet på scoringstoppen i turneringen inntil den polske stjernespissens målshow etter pause i Beograd. Lewandowski scoret i det 53., 60., 64. og 68. minutt og har nå 10 scoringer i turneringen denne sesongen.

Ingen spiller har scoret fire mesterligamål raskere enn Lewandowski. Han gjør nå Lionel Messi selskap som de eneste med fire mesterligamål i en kamp to ganger i karrieren.

Det kunne vært fem mål, men hans første nettkjenning ble annullert for hands etter bruk av VAR.

– Det viktigste er at vi spilte veldig bra, både defensivt og offensivt, sa Lewandowski til Sky.

– Det spiller ingen rolle hvem vi møter. Vi følger den samme planen. Og jeg er like fornøyd når vi vinner uten at jeg scoret, hevdet han.

Lørdag var han målløs i 4-0-seieren over Fortuna Düsseldorf, hans første kamp uten scoring i serien i høst.

Målfest

Leon Goretzka scoret det eneste målet før pause, mens Corentin Tolisso satte punktum rett før slutt, men kvelden tilhørte Lewandowski. Det vekket minner om rekorden han satte med fem mål på ni minutter da Bayern München slo Wolfsburg 5-1 i september 2015.

2-0 kom på straffespark etter hands. 3-0 ble satt inn fra kort hold etter at Tolisso nikket ned Philippe Coutinhos innlegg. Lewandowski fullførte sitt hattrick med en stuss på innlegg fra Benjamin Pavard, før han scoret sitt fjerde etter veggspill med innbytter Ivan Perisic.

Lewandowski er nå oppe i 27 mål på 20 kamper for Bayern denne sesongen. Laget tok sin femte strake seier i gruppespillet og er allerede gruppevinner.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Flick-suksess

– Det handler om hvor utrolig profesjonell han er og hvordan han trener. Han gjør alltid noe ekstra for å bli bedre, sa trener Hansi Flick til Sky om Lewandowski.

Flick, som fikk midlertidig treneransvar da Niko Kovac ble sparket i begynnelsen av måneden, har nå notert den beste start for noen Bayern-trener: Fire seirer på fire kamper, 16-0 i målscore.

– Når man forsvarer seg bra, gir det selvtillit. Det defensive er grunnlaget for vårt angrepsspill, sa Flick.

Flick har bare garanti for at han leder laget fram til vinterpausen starter 22. desember.