Konkurrerende klubb kan måtte spille hjemmekamper på Lerkendal

Publisert kl27 august 2019 16:09 by Sponset Innhold

SCORING: Det jubles for mål på Lerkendal. | NTB Scanpix

I samarbeid med NordicBet, spillselskapet som virkelig tar norsk fotball på alvor, presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Hver uke under sesongen leverer vi unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon.Advertisement

Under følger snakkisene etter den 19. serierunden.

Europa-spill på Lerkendal for Glimt?

I skrivende stund er det Bodø/Glimt som leder Eliteserien. De gulkledde sprudler og knuste Vålerenga 4-0 mandag kveld. Dermed leder de serien med to poeng over Molde.

Om Glimt går hele veien og vinner Eliteserien 2019 skal de spille Champions League-kvalifisering neste sesong. Om de ender som nummer to eller tre blir det Europa League-kvalik istedenfor.

Det kan by på et stort (luksus)problem for Bodø-klubben.

Et europeisk gruppespill stiller nemlig høye krav til arenaen den skal spilles på. Blant annet kreves det at man skal ha 8000 sitteplasser. Per nå har Aspmyra under 6000.

Det betyr at Glimt trolig må spille eventuelle Europa League- eller Champions League-kamper på en annen stadion. Nærmeste godkjente stadion er Lerkendal i Trondheim, som kan være åpen for leie ettersom Rosenborg foreløpig ikke ligger an til å spille i Europa neste år.

Tidligere har forøvrig Glimt spilt UEFA Cup på Ullevaal Stadion da de møtte Sampdoria i 1994.

Har du ikke konto hos NordicBet? Trykk her for å åpne konto og få fantastisk velkomstbonus!

Tom Harald Hagen + Stabæk = ikke sant

Det er sjeldent det blir god stemning etter at dommer Tom Harald Hagen har dømt Stabæk i Eliteserien. Over tid har det blitt en greie at Stabæk som regel føler seg bortdømt når Hagen dømmer.

Mot Brann for noen runder siden ble Jan Jönsson sendt på tribunen for kun å være strengt. Og mot Rosenborg i helgen følte Stabæk seg snytt igjen etter det som var en svært så billig straffe.

Etter helgens kamp ble en statistikk over Stabæks kamper med dommer Hagen vist – og det er dyster lesning for bæringene.

Sett dine Eliteserie-spill hos NordicBet her!