TRENERE: Christian Meyer (t.h) og Alexander Stöckl under pressekonferansen til hopplandslaget på Sognsvann i Oslo.

Konflikten fortsetter for fullt: – Beklager sterkt at han avviste alle våre tilbud

Redaksjonen

2. september 2021

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Forhandlingene mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund på advokatnivå ga ingen løsning. Hoppsjefen takket nei til å gå over i ny stilling.

Partenes advokater var i samtaler de to siste dagene, men det førte ikke fram til en enighet om veien videre.

– Vi er overrasket og beklager sterkt at Clas Brede har avvist alle våre tilbud, som ville sikret at hoppsporten fortsatt kunne dra nytte av hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement, samtidig som vi løste de utfordringene hans atferd og kommunikasjonsform har hatt for arbeidsmiljøet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i Norges Skiforbund i en pressemelding.

Der blir det også opplyst at forbundet ville tilby Bråthen en midlertidig stilling som toppidrettssjef/landslagssjef i hopp for fire nye år.

«I denne stillingen ville alle de sportslige oppgavene bli videreført, mens administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår». Ifølge NSF er samarbeidsproblemene knyttet til det sistnevnte.

Flere tilbud

Bråthen har vært hoppsjef siden 2004. Toppledelsen i skiforbundet har gjort det klart at de ikke ønsker å forlenge kontrakten når den går ut i april 2022.

Bråthen har fått stor oppbakking blant landslagshopperne og trenerteamet. Han har varslet søksmål mot Norges Skiforbund og krevd å få fast ansettelse.

Skiforbundet forteller at Bråthen også er blitt tilbudt to ulike faste stillinger. Den ene er innen marked og sponsorarbeid, mens den andre gir ansvar for utdanningsarbeidet i hoppsporten.

«Dersom det ikke lyktes partene å finne andre løsninger, var det også fremlagt et tilbud til sluttavtale som ville gi Bråthen økonomisk forutsigbarhet ett år etter at hans engasjement går ut i april 2022», heter det fra skiforbundet.

– Uheldig i en OL-sesong

Pressemeldingen kom noen timer etter at Bråthen overfor VG beskrev tilbudene som «uforsvarlig ressursbruk».

Videre mente han at løsningen skiforbundet hadde skissert, ville gjøre hoppleiren «sårbare for de problemstillingene som følger med når en ny person skal tre inn i temaet».

– Det vil være spesielt uheldig i en viktig OL-sesong, sa Bråthen til VG og fortsatte:

– Det som imidlertid oppleves som mye verre, er at de løsningene som er foreslått vil tappe norsk hoppsport for enda flere av våre allerede knappe ressurser og svekke den sportslige satsingen enda mer enn det som allerede har skjedd.

Uttømt

Konflikten mellom partene virker nå helt fastlåst.

– Til tross for intense forhandlinger og utallige forsøk på å finne en løsning, må vi dessverre konstatere at mulighetene for å komme til enighet er uttømt, sier advokat Nina Sandnes i Kluge advokatfirma.

Hun representerer skiforbundet i saken. Sandnes påpeker at kjernen i saken er at Bråthen «lenge har utvist en atferd og kommunikasjonsform som er helt uakseptabel og som bryter med alminnelige normer i arbeidslivet».

– Det har ledelsen en lovmessig plikt til å ta tak i, og det har skiforbundet gjort uten at Bråthen har vist vilje til å endre seg. Da kan han ikke forvente å kunne fortsette i den sammen jobben.

Tidligere i uken var skiforbundet i møte med flere sponsorer om den betente saken. Der deltok også herrelandslagets trener Alexander Stöckl, og etterpå sa han at det fra sponsorenes side var et sterkt ønske om å ha Bråthen med videre.

GOD: Halvor Egner Granerud under hopp kvalifisering normalbakke for menn under VM på ski 2021 i Oberstdorf.

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]