KOMMENTAR: – En av Man Uniteds største overgangstabber siden årtusenskiftet

Publisert kl20 februar 2019 16:54 by Christian August Cederblad

HAR SKUFFET: Alexis Sánchez i Manchester United-trøyen. | Reuters

Etter 0–2-tapet mot Paris Saint-Germain forrige uke var Ole Gunnar Solskjær (45) nødt til å blåse ny vind i Manchester United-seilene.

Det gjorde han oppskriftsmessig da den røde Manchester-skuten mandag kom tilbake på vinnersporet: Chelsea på Stamford Bridge kunne knapt vært et større hinder, men nordmannens elever sikret 2–0-seier og avansement i FA Cupen.

Med Jesse Lingard og Anthony Martial ute med skader var det ventet at Alexis Sánchez ville få en etterlengtet start, men selv med de to profilene ute valgte Solskjær igjen å sette 30-åringen på benken. Kanskje ikke så rart, for etter overgangen fra Arsenal for et drøyt år siden har den chilenske stjernespilleren ikke vært til å kjenne igjen.

Solskjær har spredd offensiv glede og fått de fleste spillerne i United-troppen til å levere vesentlig bedre enn de gjorde under forgjengeren José Mourinho, men Sánchez, som heller ikke var på sitt absolutt beste i sine seks siste måneder i Arsenal, er unntaket.

Denne sesongen har ikke Sánchez klart å spille seg inn på laget. I det nevnte PSG-tapet fikk han etter pause enda en mulighet til å snu trenden og vise seg frem for Old Trafford-publikummet. Den tok 30-åringen, som er Premier Leagues best betalte spiller med en ukelønn på drøye fire millioner kroner, nok en gang dårlig vare på. Mot Chelsea ble han byttet inn drøye kvarteret før slutt, der han i det minste løp og jobbet for laget. Det kan ingen ta fra ham.

Men hans 13 måneder lange United-opphold minner etter hvert om den samme triste situasjonen som Fernando Torres opplevde da han forlot Liverpool til fordel for Chelsea i 2011. I likhet med Sánchez var heller ikke Torres i sin beste form på tampen av Liverpool-oppholdet, og etter januar-overgangen til London-laget var det mer eller mindre over for den tidligere storscoreren i engelsk fotball.

Når ser det ut som Sánchez lider den samme skjebnen.

FORTVILER: Manchester Uniteds Alexis Sánchez.AFP

Droppet stjernespiller

Men det er ikke bare det at Sánchez ikke har slått til i United som gjør at dette for undertegnede er de røde djevlenes «største overgangstabbe i nyere tid». For:

Kanskje enda mer ergerlig er det at Manchester United sommeren før Sánchez ble hentet angivelig var svært interessert i Atlético Madrid-stjernen Antoine Griezmann (27). Han ønsket hvert fall å spille for Manchester United med draktnummer syv, som sitt store idol David Beckham brukte i sin tid i klubben.

I stedet var det Sánchez som fikk det ikoniske nummeret.

– Det er synd for pressen (at Sánchez ble hentet) for dere liker å spekulere i overganger, spesielt om sommeren. Men sannheten er at jeg ikke vil ha flere angripere. Jeg kommer ikke til å snakke om det, for det vil ikke komme noen nye, slo Uniteds daværende manager Mourinho fast få uker etter at Sánchez var i boks.

STJERNE: Atlético Madrid-angriperen Antoine Griezmann.AFP