Jonsson: Disse tre Eliteserie-spillerne bør Solbakken vurdere på det norske landslaget

Publisert kl12 May 2021 23:52 by Christian August Cederblad

I STUDIO: Norges landslagssjef Ståle Solbakken og Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson. | Eurosport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fotballekspert Joacim Jonsson lister opp tre spillere fra Eliteserien som Ståle Solbakken bør vurdere å inkludere i den norske landslagstroppen.

Den første er Molde-midtbanespilleren Fredrik Aursnes (25), som leverte to målgivende pasninger da Molde startet sesongen med 2-0-seier over Kristiansund søndag.

– Aursnes er en evighetsmotor som kan ligge i de to dype rollene og passer godt for Ståle. Han har en løpskraft som det er et internasjonalt snitt over, sier Jonsson i «Fotballrunden» på Eurosport.

– På noen plasser har vi ekstrem konkurranse, og i den midtbaneposisjonen har vi det. I andre posisjoner kan det være lettere å slå gjennom, svarer Solbakken.

Norge spiller mot Luxembourg 2. juni, Hellas 6. juni og møter Nederland, Latvia og Gibraltar i september.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

SOLID: Molde-midtbanespilleren Fredrik Aursnes.NTB

Imponerende

Til slutt nevner Jonsson de offensive backene Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt) og Aursnes sin Molde-kollega Marcus Holmgren Pedersen som aktuelle kandidater til det norske landslaget.

– Holmgren Pedersen har imponert meg. Han ble kjørt i Europa-kampene, men det han viste mentalt der, der mange 20-åringer kanskje hadde gått ned i kjelleren, så stengte han sin side og gikk i angrep. Han har et tempo og en fart som nesten ingen andre europeiske høyrebacker har, forklarer Jonsson.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

FEIRER SCORING: Molde-forsvarer Marcus Holmgren Pedersen.NTB Scanpix
JUBEL: Fredrik André Bjørkan feirer scoring.NTB Scanpix