Helland forteller han var nær overgang til Premier League-klubb: – En veldig spennende mulighet

Publisert kl11 juni 2022 15:13 by Redaksjonen

STJERNE: Pål André Helland under tiden i Rosenborg. | RBK.no

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Pål André Helland (32) forteller han under tiden i Rosenborg var sterkt ønsket av utenlandske klubber, og ved spesielt en anledning var kantspilleren nær et klubbskifte til engelsk fotball.

– Det var et par ganger det var nære. I januar 2016 visste jeg at et lag skulle legge inn bud på meg. De hadde signalisert det, og hadde allerede forsøkt å kjøpe meg sommeren i forveien. Det var Brighton, forteller Helland i NRK-podkasten «Heia Fotball».

Brighton, som i dag spiller i Premier League, spilte på den tiden i Championship, men rykket det neste året opp til Englands øverste divisjon.

– De sa i hele januar at de skulle legge inn bud, men som i god, engelsk ånd, så ventet de til «Deadline day». Rosenborg hadde allerede solgt Alexander Søderlund og Ole Selnæs, og så sent i vinduet kunne de ikke selge meg også, med tanke på at de ønsket å kvalifisere seg til Champions League. Det forstod jeg, men hadde Brighton vært litt hissigere på avtrekkeren, så hadde jeg nok fort dratt. Det meste var klart, og det var noe som fristet litt. Det var en veldig spennende mulighet, jeg kunne testet meg på et enda høyere nivå og fylt opp lommeboken enda mer, sier Helland lattermildt.

Den nåværende Lillestrøm-stjernen reflekterer til slutt over at skader har påvirket fotballkarrieren hans.

– Sett i ettertid er det endel skader som har ødelagt mange fine muligheter. Samtidig har jeg takket nei til endel og Rosenborg har takket nei til endel. Skader er en del av fotballen, men hadde jeg ikke hatt alle skadene så hadde jeg blitt solgt, forklarer 32-åringen til slutt.

LES OGSÅ: – Bodø/Glimt er interessert i Eliteserie-spiller

I GULT: Lillestrøm-vingen Pål André Helland.LSK.no

Sett denne?