PROFILER: Morten Langli, Jens Petter Hauge og Jan-Henrik Børslid.

Hauge hylles etter vakker signaturscoring for AC Milan

Christian August Cederblad

10. desember 2020

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Jens Petter Hauge grep igjen muligheten i Milan. Torsdag scoret han målet som ga 1-0 over Sparta Praha og gjorde klubbgiganten til gruppevinner i europaligaen.

Kampens eneste scoring kom etter en Hauge-spesial. Etter 23 minutter fikk nordlendingen ballen på venstrekanten, dro vakkert av en motspiller på vei inn i boksen og skjøt ballen lavt i lengste hjørne.

Slik har vi sett 21-åringen gjøre mål en rekke ganger i 2020, både for Bodø/Glimt og Milan. Etter overgangen til Italia står Hauge med fire nettkjenninger (tre i europaligaen, én i Serie A).

Mens han fortsatt venter på sin første seriekamp fra start, har Hauge blitt satset på i Europa. Der har han startet tre av fem kamper.

Rødt

Perlemålet i Tsjekkia kom i en god periode fra hjemmelaget. Sparta Praha hadde noen halvmuligheter de første 20 minuttene, men Milan slo effektivt til da Hauge fikk lov til å briljere.

Sparta fikk Dominik Plechaty utvist med direkte rødt kort med underkant av et kvarter igjen. Han klippet ned Rafael Leão ved midtsirkelen og stoppet en stor kontringsmulighet. Det var tredje gang i høst at tsjekkerne fikk en spiller utvist i europaligaen.