Gunnar Pettersen gjør comeback i norsk klubb: – Klarte ikke å si nei

Publisert kl28 april 2020 17:39 by Redaksjonen

HÅNDBALLPROFIL: Treneren Gunnar Pettersen på sidelinjen. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Håndballveteranen Gunnar Pettersen ble tirsdag presentert som ny trener i Kristiansand Topphåndball.

Ansettelsen av Pettersen ble offentliggjort på en pressekonferanse på klubbens Facebook-sider. 64-åringen erstatter Robin Rosander Haugsgjerd i trenerjobben.

Pettersen ga uttrykk for at han i sine siste trenerjobber ikke har klart å si nei til tilbudet om et comeback i håndballen.

– Jeg klarte ikke si nei nå heller, sa veteranen og var tydelig på at målet er å rykke opp til eliteserien.

– Grunnen til at jeg går på igjen nå, er at jeg har hatt litt flaks og begynt med noen nye systemer, fortsatte Pettersen og la skjul på at han har nye teorier i hodet han gjerne vil sette ut i livet.

LES OGSÅ: Herlig tilbud: Slik får du gratisspill når Eliteserien endelig starter

Solid CV

Pettersen har vært norsk landslagstrener i herrehåndball i to perioder. Den første var fra 1989 til 1994, den andre fra 2001 til 2008.

Veteranen har også en trenerfortid i Fredensborg/Ski, Larvik, Sandefjord, Tertnes, Flint Tønsberg og Drammen. Han var sist ansatt som trener i Vipers i 2015/16-sesongen.

Kristiansand Topphåndball holder til på nivå to i norsk håndball, men hadde ambisjoner om å rykke opp til eliteserien denne sesongen. Det gikk ikke. Fasiten ble sjuendeplass.

Håpet er at ansettelsen av Pettersen vil gi det ekstra løftet som må til for at opprykksdrømmen blir en realitet. Målet er å etablere seg helt i toppen av norsk håndball i løpet av de tre neste årene.

Gunnar Pettersen har også jobbet som ekspertkommentator på TV.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

SOM TV-KOMMENTATOR: Gunnar Pettersen.NTB Scanpix

(©NTB)