– Guardiola ville egentlig hente denne spilleren i stedet for Haaland

Publisert kl12 mai 2022 14:18 by Redaksjonen

PROFILER: Pep Guardiola og Manchester City-klare Erling Braut Haaland. | Twitter/ESPN

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tirsdag ble det som ventet klart at Erling Braut Haaland (21) fra og med neste sesong spiller for Manchester City. Premier League-klubben betaler rundt 600 millioner kroner for den norske Borussia Dortmund-spissen.

Men ifølge anerkjente The Athletic (krever innlogging) ville City-manager Pep Guardiola (51) egentlig ha en annen spiss til de lyseblå. Guardiola ønsket nemlig Tottenham-stjernen Harry Kane (28) fremfor Haaland.

Guardiola skal ha ment at Kane passet bedre inn i Manchester City og klubbens spillestil, sammenlignet med Haaland. Guardiola ble angivelig overbevist av sportsdirektør Txiki Begiristain om at Haaland var et bedre valg, både med tanke på alder og overgangssum.

Etter onsdagens 5-1-seier over Wolverhampton i Premier League fikk Guardiola spørsmål om Haaland.

– En god signering for fremtiden, forhåpentligvis for mange, mange år framover. Jeg er sikker på at han vil tilpasse seg perfekt til laget, men det vil være neste sesong, sa Guardiola ifølge TV 2 og fortsatte:

– Jeg er spent i jobben min, spillerne gjør meg til en god manager. Så klart, han er et ungt talent i den perfekte alderen, og jeg er ganske sikker på at vi kommer til å hjelpe han til å passe perfekt inn her.

LES OGSÅ: Hevder Salah er fristet av overgang til denne storklubben