Fotballspiller (23) står fram som homofil

Publisert kl29 juni 2018 20:10 by Redaksjonen

FARGERIKT: Gay pride, vanligvis forkortet til bare pride internasjonalt og på norsk, er feiring av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold. | AP

Collin Martin, midtbanespiller i MLS-laget Minnesota United, sto fredag fram som homofil. Det gjorde 23-åringen på sosiale medier innhyllet i et regnbueflagg.

– I dag har mitt lag sin Pride-kveld. Det blir en viktig kveld for meg, for jeg forteller for første gang offentlig at jeg er en åpent homofil spiller i Major League Soccer, tvitret Martin med bildet og emneknaggen #soccerforall.

Det melder ligaen på sitt nettsted.

– Jeg har for mange år siden stått fram som homofil for familie og venner, og det gjelder også mine lagkamerater. Jeg har spilt i MLS i seks sesonger, fire med DC United og to med Minnesota United. I dag er jeg stolt over at hele troppen og ledelsen i Minnesota vet at jeg er homofil, fortsetter han.

Han sier at han bare har hatt positive reaksjoner fra folk i MLS, og at det har gjort det enklere å stå fram offentlig.

Ber andre stå fram

– I lys av min erfaring som profesjonell idrettsutøver vil jeg oppfordre andre som driver med profesjonell idrett til å stå fram i tillit til at idretten helhjertet vil ta imot dem, legger han til.

Ifølge lokalavisen Star Tribune er han i øyeblikket den eneste åpent homofile spiller i de fem store proffligaene i Nord-Amerika (NFL, NBA, MLB, NHL og MLS).

Fotballen har slitt med å få spillere til å stå fram som homofile, men Rogers er ikke den første i MLS. Robbie Rogers (tidligere Los Angeles Galaxy) og dommeren Matthew Nelson har gjort det før ham.

Risikofritt spill på 100 kroner under VM: Vinner du, beholder du gevinsten – Taper du, betales innsatsen tilbake tilbake