Forteller hvilken Vålerenga-spiller Martin Andresen kom dårlig overens med

Publisert kl11 april 2021 12:50 by Christian August Cederblad

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Martin Andresen (44) sin tid som Vålerenga-trener var preget av både opp- og nedturer. Mellom 2008 til 2012 vant Vålerenga cupfinalen og spilte tidvis feiende flott fotball, men de virkelig gode resultatene uteble.

I Vålerenga-podkasten «Enga På Pod» får fotballekspert Joacim Jonsson spørsmål om han i løpet av sin tid som Fredrikstad-sportssjef forsøkte å hente noen spillere fra Oslo-klubben.

I den forbindelse kommer Jonsson inn på Etzaz Hussain (28), som ifølge Eurosport-eksperten passet dårlig inn sammen med Martin Andersen.

– Jeg hentet Martin Pusic. Han fungerte ikke i Vålerenga, men han var god i Fredrikstad. Og Etzaz Hussain i 2011, da han ennå var veldig ung. Fingerspitzengefühel, sier Jonsson stolt om sin egen signering av Hussain før han fortsetter:

– Han hadde ingen fremtid under Martin Andresen. Etzaz er en hissigpropp og Martin Andresen er en hissigpropp, og det er ikke alltid sånne går sammen. Det gjorde de ikke heller, så da kom han til oss og tok vel egentlig både Fredrikstad og Eliteserien med storm som 18-åring og spilte fast, før han ble solgt til Molde, forklarer Jonsson i VIF-podkasten.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

TILBAKE I 2011: Etzaz Hussain og Fredrikstad-spillerne feirer seier mot Vålerenga på Ullevaal Stadion.NTB
EKSPERT: Joacim Jonsson på plass i studio.Eurosport

Endelig for VIF?

Til tross for at åpningen nylig ble utsatt, nærmer Eliteserie-sesongen 2021 seg. Eliteseriefotballen skal rulle den første helgen i mai. Opprinnelig var åpningsrunden satt til 2. påskedag (5. april).

Nevnte Jonsson uttalte tilbake i februar at han verken holder Bodø/Glimt, Molde eller Rosenborg som favoritt til å vinne seriegullet. Svensken mener nettopp Vålerenga er favoritt til å stikke av med Eliteserie-tittelen.

– Vi ser en helt ny overgangsstrategi hos klubben. Vekk med kvantitet og masse spillere inn hvert eneste vindu. Et fåtall spillere som tilfører laget kvalitet kommer inn. Sommerens vindu var nærmest optimalt, og denne strategien er det som gjør at jeg tror Enga kan utfordre i gullkampen, skrev han på Eurosport sine sider.

– Per nå er Oslo-klubben den som ser ut å være mest i balanse. Elleveren er på plass og det er lite støy på Oslo-øst. Enga har tatt grep om Eliteserien 2021.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

PROFILER: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.NTB