Fagermo: Dette bør bli Norges neste landslagssjef

Publisert kl11 november 2020 11:44 by Ole-Jørgen Wiig

VÅLERENGA-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Vålerenga har fått et løft siden Dag-Eilev Fagermo kom inn som ny trener på Valle Hovin.

Oslo-klubben kjemper om en etterlengtet medalje i Eliteserien, men har nå en pause som følge av landslagsperioden før det smeller igjen i serieinnspurten.

Fagermo fikk, som resten av Norge, med seg landslagsbråket fra sist pause mellom sjef Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth. Han beskriver det hele som «negativt og ikke akseptabelt» til Nettavisen. Mange har siden spekulert i hvem som kan bli Norges neste landslagssjef etter Lagerbäck, og der er ikke Fagermo i tvil.

– Jeg må si at Lagerbäck har gjort det bra med Norge, men hvis vi skal bytte så håper jeg det blir Ståle Solbakken, sier Vålerenga-treneren til Nettavisen.

– Han har gjort en god jobb, men når han føler han har gjort sitt, så mener jeg at det er Solbakken som bør være en soleklar kandidat. Jeg er kanskje gammeldags, men jeg vil ha en norsk landslagstrener, fordi det skal være en premie for de beste trenerne i Norge å trene det største flaggskipet. Akkurat som det motiverer spillere til å bli bedre, så motiverer det trenere til å bli bedre også, fortsetter han.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

MANAGER: Ståle Solbakken.AFP

Sjokk

Nyheten om at den tidligere HamKam-treneren var ferdig i FCK sendte sjokkbølger gjennom deler av Fotball-Europa. I hans forrige periode i klubben, siden 2013, ble det tre seriegull, tre cupgull og gruppespill i Champions League.

Solbakken kom til FC København som trener første gang i 2006 og trente klubben i nesten seks år før han gikk videre til Köln. Solbakken hadde tidligere spilt for den danske klubben i en snau sesong. Han avsluttet spillerkarrieren i den danske klubben etter å ha fått hjertestans på trening.

Solbakken fikk sparken i Köln på tampen av en tøff 2011/12-sesong. Senere var han manager i Wolverhampton uten suksess, før han vendte tilbake til København i 2013.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

SNAKKER SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken.AFP