Englands landslagssjef vil ha stor endring fra Premier League-klubbene

Publisert kl04 juni 2019 08:33 by Redaksjonen

THREE LIONS: Gareth Southgate & Harry Kane. | Reuters

Englands landslagstrener i fotball, Gareth Southgate, er bekymret over at de engelske toppklubbene bruker så få engelske spillere. Nå ber han om forandring.

Samtlige fire finalelag i Europas største klubbturneringer, europaligaen og mesterligaen, var i år fra England. Men de engelske klubblagenes suksess smitter nødvendigvis ikke over på det engelske landslaget, som denne uken skal forsøke å vinne den første utgaven av nasjonsligaen.

Problemet er at klubbene ikke bruker spesielt mange engelskmenn.

Chelsea hadde ikke en eneste engelskmann med fra start da de slo byrival Arsenal i europaligafinalen, mens «The Gunners» kun startet med én (Ainsley Maitland-Niles).

Liverpool, som vant mesterligafinalen, hadde to engelske spillere (Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold). Mesterligaens tapende finalist Tottenham dro opp statistikken med fem hjemlige spillere. (Kieran Trippier, Danny Rose, Harry Winks, Dele Alli og Harry Kane)

Southgate bekymret

Tallene bekymrer den engelske landslagstreneren Gareth Southgate. Han er ikke glad for utviklingen og frykter at dette vil gå ut over den engelske suksessen med landslaget.

Nå ber han de beste engelske klubbene om å gi flere engelske talenter sjansen.

– Vi er nødt til å stoppe utviklingen. Min største bekymring er at tallet fortsetter å falle og at vi om ti år har en landslagstrener som kun har 15 prosent av ligaen å velge fra.

Statistikken fra Premier League er ikke oppløftende, og bruken av engelske spillere er nedadgående – fra et allerede lavt nivå.

LES OGSÅ: Hadde Langli på intervju hos Vålerenga for trenerjobb

MANAGER: Gareth Southgate i Russland.Reuters