Eliteserie-spiller fikk halve lønnen i konvolutt

Publisert kl14 oktober 2017 13:48 by Jakob K. Gregersen

I HAUGESUND: Liban Abdi (i midten). | NTB Scanpix

Haugesund-spiller Liban Abdi har hatt en karriere litt utenom det vanlige.

Gjennom spill i England, Portugal, Ungarn, Bulgaria, Tyrkia og Norge har han opplevd mye.

Til VG forteller han om flere spesielle episoder.

– Jeg har opplevd hendelser som at treneren blir betalt for å la noen spille, og det har skjedd at jeg ikke har fått hele lønna mi om jeg ikke presterte godt nok på banen, sier 28-åringen.

– Jeg har også fått lønna mi svart. I Ungarn kunne jeg få en konvolutt i måneden hvor halve lønna mi lå i kontanter. Resten ble satt inn på en bankkonto så myndighetene ikke skulle oppdage at vi ikke skattet av alt, hevder han.

Avisen spør videre om han hadde noen betenkeligheter med dette.

– Der og da tenkte jeg ikke på det, for jeg var ung og ville bare spille fotball. Det var drømmen min å være proff i utlandet, men jeg har tenkt på det i ettertid.

Det var sommeren 2016 at den tidligere Vålerenga- og Skeid-junioren vendte hjem til Norge etter mange år i utlandet. Valget falt på Haugesund og siden har han vært en viktig offensiv brikke på Vestlandet.

I år står han oppført med fem mål på 17 kamper for laget som ligger på femteplass på tabellen.

LES OGSÅ: Tidligere Tippeliga-spiss mot klubbskifte