NORSK FOTBALL: Eliteseriens nye logo.

Eliteserie-klubb slått ut av tredjedivisjonslag

24. mai 2017

EliteserienFotball

Flere eliteserielag fikk trøbbel i cupen. Sandefjord røk ut, mens Vålerenga måtte ha straffer for å slå ut Kråkerøy. Strømsgodset slo Skeid etter forlengning.

I Horten tok Ørn-Horten seg fortjent videre til neste runde på bekostning av Lars Bohinens Sandefjord med 3–1 på Lystlunden.

– Ørn vant fortjent, det er det ingen tvil om. Jeg tok ut feil lag. Det er den rene sannheten. Det kostet oss et avansement, sa Bohinen til NTB.

– Det var ikke undervurdering. Det går på at jeg tok ut feil lag i forhold til omstendighetene, men vi må spare spillere. Vi er i slutten av et hektisk kampprogram, og kampen mot Odd til helgen er viktigere isolert sett, fortsatte SF-treneren.

Lasse Brandsdal (22) scoret to ganger for Ørn. Han har tidligere vært junior i nettopp Sandefjord.

Veteranen Peter Kovacs reduserte etter 86 minutter på straffespark, men vertene gikk rett i angrep og punkterte kampen da Artan Brovina kom alene med keeper.

VIF-trøbbel i Østfold

Vålerenga, som har variert i vårsesongen, ledet 2–0 borte mot Kråkerøy fra 3. divisjon. Henrik Kjelsrud Johansen og Ghayas Zahid sørget for at VIF var to mål foran etter en drøy halvtime.

Så startet problemene for Ronny Deilas mannskap. 2. omgang var knapt i gang da Oliver Alphonso reduserte da han kom alene med VIF-keeper Marcus Sandberg. Et kvarter før slutt stanget Sivert Nikolai Thorsen inn 2–2 for vertene og tvang fram ekstraomganger foran 2162 tilskuere.

I 2. ekstraomgang misbrukte VIFs Zahid straffespark. Kråkerøys keeper Marius Svendsen reddet forsøket fra Zahid, og jubelen på Fredrikstad stadion steg mange hakk. Dermed måtte dramaet avgjøres på straffespark.

Keeper Marcus Sandberg ble VIFs store helt i straffesparkkonkurransen med tre redninger. Enar Jääger satte inn den avgjørende straffen.