«Drillo»: Dette ville jeg gjort annerledes under VM 1998

Publisert kl26 august 2020 00:21 by Redaksjonen

TIDLIGERE LANDSLAGSSJEF: Den norske legenden Egil Olsen. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Denne sommeren var det 22 år siden Norge slo Brasil i VM. Tapet for Italia i åttedelsfinalen svir fortsatt for Egil «Drillo» Olsen. Han mener Norge kunne vunnet VM.

– Det var stort å slå Brasil, selvfølgelig. Et av mine største høydepunkter gjennom karrieren. Men det eneste jeg tenkte på da Kjetil Rekdal satte inn 2-1 på straffe på tampen, var Italia. Italia, Italia, Italia. Jeg rakk ikke å fordøye seieren mot Brasil særlig mye, siden alt fokus var rettet mot åttedelsfinalen mot Italia, sa «Drillo» til NTB tidligere i sommer:

– Det at vi tapte kampen mot Italia … kampen ble jo en nedtur. De var ikke gode på den tiden. Det VM-et var ikke bare seieren over Brasil og «halleluja», men også en gedigen skuffelse siden vi ikke gikk videre. Tapet for Italia er et av de største nederlagene mine i karrieren, sa den tidligere landslagssjefen om junidagene i 1998.

Han har mange tanker om hvordan veien videre i sluttspillet kunne blitt.

– Jeg følte at vi var gode nok til å vinne VM det året. Vi måtte hatt marginer, men det har man jo i fotball. Vi var ikke så langt unna, for vi hadde et meget bra lag på den tiden, legger han til.

LES OGSÅ: – Slik går det med Leeds i Premier League denne sesongen

TRENERLEGENDE: Egil Drillo Olsen.NTB Scanpix

Burde gjort det annerledes

Men det ble ikke mye tid til å juble etter den utrolige triumfen. Bare noen dager etter tapte Norge 0-1 for Italia.

– Vi spilte under pari. Vi møtte et italiensk lag som det absolutt var mulig å komme på talefot med. Derfor var det en gedigen skuffelse. Jeg visste ganske så sikkert at det kom en nedtur, men jeg klarte tydeligvis ikke å gjøre noe med det.

– Har du tenkt mye på om du kunne gjort noe annerledes inn mot Italia-kampen?

– Jeg burde fått hjelp fra folk som hadde mer erfaring fra sånne type situasjoner. Jeg var ikke god nok til å forberede laget på en like bra prestasjon én gang til.

Drillo har brukt få kalorier på å tenke på Brasil-kampen de siste årene, til tross for at få hadde trodd at Norge skulle slå landet som vant VM fire år før.

– Jeg er ikke veldig nostalgisk av meg. Jeg blir ferdig med kamper når de blåses av, sier han om den historiske seieren. Det var Brasils første tap i et gruppespill i VM på 30 år.

– Jeg vet at vi gjorde en veldig solid forberedelse og en god kamp, og vi vant fortjent. Det var også ålreit.

LES OGSÅ: – Slik går det med Leeds i Premier League denne sesongen

«DRILLO»: Norges tidligere landslagssjef Egil Olsen.NTB Scanpix

(©NTB)